Et godt sted at gå i fisk

Intet mindre end den perfekte rødspættefilet og persillesovs, som den serveres på Bagenkop Kro.
Foto: Jørgen Outzen.

Et godt sted at gå i fisk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Selvfølgelig skal man spise frisk fisk i Bagenkop. På kroen er der også veltillavet rødspætte på dagens forårsmenu.

Det bliver ikke meget bedre!

En køretur havnen rundt med holdt, hvor vi kan nyde udsigten til havet mod syd. Til de smukke, røde træhuse i to etager. Husene og de hvide trapper og stakitter, der findes fra Skagen til Bagenkop, hvor vi er landet, for om lidt at se, hvad fiskerne har landet til kroens menukort.

En landfast sydfynbo undres over, hvor stor den aktive havn med fiskekuttere og fartøjer fra ind- og udland er. Ungt liv på havnen - fra Sydlangelands Maritime Efterskole, der også udvendig gør sit til miljøet med sine blå træhuse.

En forårsaften, hvor solen er ved at gå ned i svagt lyserødt efter at have udført sin sjældne pligt i april.

Kroen ligger lige ud til Østergade, og der er fin parkering bagved ad Smallegade. I aften er det bagerste af kroen forlænget med et partytelt. En forbipasserende fortæller, at det er fordi, man førstkommende lørdag fejrer Skibefesten, en højtidelighed for kirkeskibene i Magleby og Bagenkop. Bagefter skal der festes på kroen.
Vi har anmeldt restauranten på Bagenkop Kro.
Vi har anmeldt restauranten på Bagenkop Kro.
Foto: Jørgen Outzen.

Så meget , I kan spise!

Vi har på turen over Langeland snakket om, at hvis vi ikke skal have fisk i Bagenkop, så står verden ikke længere. Skibefesten går vi glip af, men denne tirsdag aften står verden endnu, for dagens ret er rødspættefileter med persillesovs.

Velkommen, siger den velvoksne tjener, der, i samme sekund vi sætter os, er der med isvand på flaske. Grebet af det maritime miljø, natur og strand, malet på væggene og som kunst i rammer af den lokale kunstner Mogens Sjøgård, forivrer jeg mig med et tåbeligt:

- Nåda, der er nok én, som har været til søs! Tjeneren smiler, mens han høfligt skubber stolen ind under rumpetten på selskabets ældste.

- Det var nu ungdommelig dårskab på en markedsplads, og jeg har fortrudt det lige siden. Fisken vil I derimod ikke fortryde, og I kan få alt det, I kan spise, fortsætter han.

To af os tager rødspætten, der i dag er i filet, mens den tredje snupper wienerschnitzel af kalveinderlår fra kortet. Egentlig ville vi gerne have haft forret, men hvad vi senere er tjeneren dybt taknemmelig for, er oplysningen om, at både spætte og kalv serveres meget rundhåndet.

Vi vælger et glas af husets hvid-og rødvin. Den hvide er en fransk La Forchine Vouvray. Det har et strejf af sødme. En næsten vandklar vin med tone af forårsgrønt. Den viser sig at være perfekt til fisken. Til kalveschnitzlen er rødvinen en rubinrød Côtes du Rhône. Blød og rund fra Domaine de Verquiere i den sydlige Rhônedal.
Vi har anmeldt restauranten på Bagenkop Kro.
Vi har anmeldt restauranten på Bagenkop Kro.
Foto: Jørgen Outzen.

Rødspætte i hovedrollen

Fisken er en sand fryd, frisk fra panden. Pynt som salat­bladsvifte og citron er til overs. Hovedrollen har de smukt skårne, tykke rødspættefileter.

Tre er stablet nænsomt, så fileterne ikke går fra hinanden før tid. De er gyldne og sprøde af et fint lag brødkrumme. Dertil velkogte runde, gyldne, nye udenlandske kartofler og en tilpas flødecremet sovs med fint snittet persille. Det er en fornøjelse.

Wienerschnitzlen følger godt op med to møre stykker kalveinderlår toppet med ansjos og kapers. Ærter, skysovs og sprøde panerede kartofler.

Sandt, at portionerne kunne mætte folk med en dags friluftssport eller sejlads bag sig. Selvom det smager himmelsk, takker vi nej til en portion til.

Lidt sødt ovenpå! Vi er to, der efter en pause alligevel godt kan klemme et par pandekager med is ned. Den tredje i selskabet får velbrygget kaffe med tre små kransekagetoppe til.

Køkkenchefen, ejerens kone Marianne, har også heldig hånd om pandekagepanden. De friskbagte pandekager er tilpas sprøde og knaser kompasset rundt i kanten, mens de er bløde mod midten. To af dem serveres med tilpas blød italiensk is i kugler, flødeskums­top, drys af hasselnød og en herlig jordbærsyltetøj i skål ved siden af.
Vi har anmeldt restauranten på Bagenkop Kro.
Vi har anmeldt restauranten på Bagenkop Kro.
Foto: Jørgen Outzen.

Et godt sted at gå i fisk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce