Pilgrimme og børn på sommerlejr bliver snart gæster på øen
Bågø: Den russiske nonne Moder Amvrosija har for en tid skiftet tilværelsen på Hesbjerg Slot ud med en firelænget gård på Prinsehøjsvej.

Det skriver Fyens Stiftstidende torsdag.

Den 54-årige kvinde, som har viet sit liv til den russisk-ortodokse kirke, kom til Danmark for 11 år siden, hvor hun flyttede ind på det fynske slot, som teologen Jørgen Laursen Vig stillede til rådighed som kloster for den russisk-ortodokse kirke.

På grund af utætheder, vandskade og svamp i væggene er slottet for tiden ikke beboeligt, og det er derfor, den lille sortklædte kvinde nu er indehaver af titlen som Bågøs nyeste beboer.

Det er kirkens venskabsforening, der har købt gården, hvor Amvrosija vil etablere kirke, huse pilgrimme og holde sommerlejr for børn.

- Det var kærlighed ved første blik, fortæller den russiske nonne om den gamle gård.

Det er ikke mere end en måned siden, at venskabsforeningen overtog bindingsværksgården, men den har været fyldt med drømme fra dag ét

En af drømmene er en sommerlejr for børn af russiske kvinder, der flytter til Danmark for at gifte sig med danske mænd.

Læs mere i Fyens Stiftstidende torsdag.
  • Harkjær_Magnus_ørum_(2015)_022

    Af:

    Lokalredaktør og journalist på Fyens Stiftstidendes Nordfyn-redaktion, hvor jeg har arbejdet siden 2013. Uddannet journalist fra Syddansk Universitet samme år. Under min praktiktid arbejdede jeg også på den nordfynske lokalredaktion samt avisens samfundsredaktion og i Europa-Parlamentet i Bruxelles. I 2016 var jeg projektleder for Det Fynske Folkemøde i Odense.