EU: Nye frimærker uden Dronning Margrethe

Erik Boel, formand for Europabevægelsen, glæder sig til at sende et brev til sig selv nytårsmorgen, så han får en kuvert stemplet med 1.1. 2013 - første dag med ens frimærker i hele Europa.
Foto: Andreas Bastiansen

EU: Nye frimærker uden Dronning Margrethe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fra årsskiftet harmoniserer EU frimærkerne i 27 EU-lande - Pia Kjærsgaard raser.

Fra årsskiftet er det slut med klistre de røde danske frimærker med Dronning Margrethe på kuverten, når der skal sendes et brev. Under det danske EU-formandsskab er det besluttet, at de 27 medlemslande i EU får fælles frimærker.

Fremover vil frimærker i hele Europa blive trykt i ark, hvor halvdelen er blå med gule stjerner og den anden halvdel har Big Ben, Eiffel-tårnet eller Brandenburger Tor som motiver.

- Det er en klar fordel for vi almindelige forbrugere. Når jeg er på ferie i Portugal og gerne vil skrive et postkort til børnebørnene, så kan man som regel aldrig finde posthuset – og hvis det endelig lykkes, så er det altid lukket. Nu kan man bare have frimærkerne med hjemmefra, fordi vi bruger det samme system i hele EU, siger en begejstret Erik Boel fra Odense, der er formand for Europabevægelsen i Danmark.
Eiffel-tårnet bliver et af de motiver, der kommer til at pryde de nye fælleseuropæiske frimærker.
Eiffel-tårnet bliver et af de motiver, der kommer til at pryde de nye fælleseuropæiske frimærker.

Porto bliver billigere

Den glødende fynske europæer kalder det gammeldags at have forskellige frimærker fra land til land.

- Det kan godt være, at det er morsom og interessant for frimærkesamlere og romantikere med Dronningen på frimærkerne, men der er store ressourver at spare ved at gå fra 27 forskellige frimærkesystemer til et system i EU. Der er jo også folk, der stadig savner sporvognene i Odense og natfærgen til Aalborg. Den slags kan vi jo ikke bygge et stærkt europæisk samfund på, siger Erik Boel, der netop er vendt hjem fra Bruxelles med et prøvetryk af de nye frimærker.

Med de nye frimærker bliver billigste portotakts 1 euro per brev - uanset vægt. Det skal gøre systemet nemmere for de europæiske forbrugere.

Fyens Stiftstidende har forelagt Dansk Folkepartis leder, Pia Kjærsgaard, de nye frimærker.

Overrasket og vred

- Jeg er overrasket og vred over, at jeg som dansk folketingsmedlem skal høre om en så vidtgående national beslutning fra medierne. Det er endnu et eksempel på, hvordan EU tromler hen over danskheden i harmoniseringens navn.

- Hvad bliver det næste ? At et nationalt symbol som de røde postkasser også skal være blå med gule stjerner ? Den sag her kan synes lille, men den er af stor betydning for mine vælgere. I forvejen går vi i Dansk Folkeparti ind for en folkeafstemning om EUs finanspagt. Her kunne danskerne samtidig også få lov til at forholde sig til denne forfærdelige frimærkebeslutning, siger Pia Kjærgaard til Fyens Stiftstidende.

Den udtalelse får formanden for Europabevægelsen til at ryste opgivende på hovedet.

- Jeg er så træt af Pia Kjærsgaards EU-holdninger. De europæiske frimærker er stærke symboler på netop det europæiske samarbejde og de europæiske værdier, som vi hylder så stærkt i Europabevægelsen. Ikke mindst i en krisetid er det flot, at EU-landene i denne sag står sammen og har evnet at hæve sig op over de nationale særinteresser, siger Erik Boel

EU: Nye frimærker uden Dronning Margrethe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce