Unge lærer mere om sig selv, når de en hel vinter knokler med Nybrog Ungedomsskoles rockmusical
Nyborg: 50 unge forbereder sig for tiden på slutræset for at være klar med årets rockmusical i Nyborg Ungdomsskolen.

Som de foregående over 20 år er det påskeferien, der ofres på daglige prøver, så alt er klar til premieren anden påskedag, den 9. april klokken 19.

Årets forestilling hedder ”Landsberg” og er en fortælling i teater, sang, dans, musik, lys og lyd om den traditionsbundne pigekostskole, der i skoleåret 1963-64 så småt har åbnet for de moderne tider og tilladt drenge på skolen. En brydningstid, der internt på skolen byder på så alvorlige intriger, at det ender i mord.

Kø for at være med

De unge har alle siden starten i efteråret sidste år været med til at udvikle stykket fra rammefortællingen.

Amalie Rosenbæk Christiansen, Ida Anine Lundorff, Pernille Vithner Holm, Magnus Jensen og Niels Agerbæk Henriksen er samlet for at fortælle, hvorfor de er med og er parate til at ofre ikke kun påskeferien, men masser af friaftener og weekender i løbet af vinteren på at arbejde med rockmusicalen.

- Det er så fedt at være med, lyder omkvædet.

”Fedt” kan oversættes med samvær, alt det sociale, at lære nye at kende, stifte nye bekendtskaber, at afprøve grænserne for at turde spille teater, synge, danse, at udvikle sig som person gennem arbejdet med musicalen.

- Og så det, at vi er en gruppe, hvor alle er lige. Der er ikke nogen roller eller funktioner, der er forudbestemt til nogen, siger Magnus Jensen.

Alle med på lige fod

Ungdomsskolens rockmusical adskiller sig fra efterhånden alle andre af den slags aktiviteter ved ikke at have nogen optagelsesprøver. Man melder sig bare til.

- Havde der været optagelsesprøve, tror jeg ikke, jeg nogensinde ville have stillet op. Jeg er glad for, at jeg kom med, for jeg har opdaget andre sider af, hvad jeg faktisk kan, siger Ida Anine Lundorff.

- Nogle er med, fordi de gerne vil videre inden for teater og musik. Andre som jeg for at få oplevelsen, så længe den varer. Og det er en fed oplevelse, siger Magnus Jensen.

”Landsberg” opføres i Borgerforeningens Hus fra 9. til 13. april, alle aftner klokken 19.

Billetter bestilles på www.unginyborg.dk
  • Andreasen_Niels_(2015)_023

    Af:

    Journalist på Fyens Stiftstidendes redaktion  i Nyborg, tovholder Lokalavisen Nyborg. Tidligere ansat på erhvervsredaktionen på Fyens Stiftstidende i Odense, inden da journalist på Fyns Amts Avis i Nyborg og Ugeavisen i Odense.