Derfor er det så fedt at være med i Nyborgs rockmusical

Magnus Jensen, 9. kl. Birkhovedskolen: - Jeg var med første gang sidste år. Jeg har spillet guitar og sunget i band i flere år, men aldrig prøvet at spille teater før. Så jeg var slet ikke vant til det med at stå på en scene. Da jeg først prøvede det, synes jeg, det var vildt sjovt. Og så er det især sjovt at være med i rockmusicalen, fordi vi her også har alt det sociale. - Vi får nye venner, som vi er sammen med også uden for rockmusicalen. Jeg skal synge solo i år, det bliver lidt spændende, synes jeg.
Foto: Tim Kildeborg Jensen

Derfor er det så fedt at være med i Nyborgs rockmusical

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Unge lærer mere om sig selv, når de en hel vinter knokler med Nybrog Ungedomsskoles rockmusical

Nyborg: 50 unge forbereder sig for tiden på slutræset for at være klar med årets rockmusical i Nyborg Ungdomsskolen.

Som de foregående over 20 år er det påskeferien, der ofres på daglige prøver, så alt er klar til premieren anden påskedag, den 9. april klokken 19.

Årets forestilling hedder ”Landsberg” og er en fortælling i teater, sang, dans, musik, lys og lyd om den traditionsbundne pigekostskole, der i skoleåret 1963-64 så småt har åbnet for de moderne tider og tilladt drenge på skolen. En brydningstid, der internt på skolen byder på så alvorlige intriger, at det ender i mord.
Pernille Vithner Holm, 9. klasse, 
 Danehof-skolen:- - Jeg har altid interesseret mig for musik og dans. Jeg har set rockmusicalen før og syntes, det var helt vildt spændende. Da jeg så skulle gå i 7. klasse, vidste jeg bare, at jeg ville bare være med i rockmusicalen. Jeg har før været med hos Teatergruppen Fidus og på Slotsmøllen hos Nyborg Voldspil. 
 - Jeg har det helt fint med, at jeg skal synge solo. Det har jeg ikke prøvet før, faktisk er jeg lidt overrasket over, at jeg synger så fint. Det vidste jeg slet ikke, jeg kunne.
Pernille Vithner Holm, 9. klasse, Danehof-skolen:- - Jeg har altid interesseret mig for musik og dans. Jeg har set rockmusicalen før og syntes, det var helt vildt spændende. Da jeg så skulle gå i 7. klasse, vidste jeg bare, at jeg ville bare være med i rockmusicalen. Jeg har før været med hos Teatergruppen Fidus og på Slotsmøllen hos Nyborg Voldspil. - Jeg har det helt fint med, at jeg skal synge solo. Det har jeg ikke prøvet før, faktisk er jeg lidt overrasket over, at jeg synger så fint. Det vidste jeg slet ikke, jeg kunne.
Foto: Tim K. Jensen

Kø for at være med

De unge har alle siden starten i efteråret sidste år været med til at udvikle stykket fra rammefortællingen.

Amalie Rosenbæk Christiansen, Ida Anine Lundorff, Pernille Vithner Holm, Magnus Jensen og Niels Agerbæk Henriksen er samlet for at fortælle, hvorfor de er med og er parate til at ofre ikke kun påskeferien, men masser af friaftener og weekender i løbet af vinteren på at arbejde med rockmusicalen.

- Det er så fedt at være med, lyder omkvædet.

”Fedt” kan oversættes med samvær, alt det sociale, at lære nye at kende, stifte nye bekendtskaber, at afprøve grænserne for at turde spille teater, synge, danse, at udvikle sig som person gennem arbejdet med musicalen.

- Og så det, at vi er en gruppe, hvor alle er lige. Der er ikke nogen roller eller funktioner, der er forudbestemt til nogen, siger Magnus Jensen.
Niels Agerbæk Henriksen, 
 3. g. 
 på gymnasiet, trommeslager i rockmusicalens orkester: 
 - Jeg har været med tre år nu. Jeg havde hørt om det og set nogle forestillinger. Og så kendte jeg Nikolaj (Hansen, musikinstruktør, red.) der spurgte, om jeg ville spille trommer. Så 
 kastede jeg mig ud i det. 
 - Det er super fedt, for du lærer en masse af at skulle spille til en musical og 
 samarbejde med skuespillerne på scenen og kunne begynde at spille, når de 
 er klar, og ikke som 
 i band bare spille løs. 
 - Det er også spændende at spille ny musik, der er skrevet specielt til forestillingen. Fint i år med noget mere blues- og rockagtigt.
Niels Agerbæk Henriksen, 3. g. på gymnasiet, trommeslager i rockmusicalens orkester: - Jeg har været med tre år nu. Jeg havde hørt om det og set nogle forestillinger. Og så kendte jeg Nikolaj (Hansen, musikinstruktør, red.) der spurgte, om jeg ville spille trommer. Så kastede jeg mig ud i det. - Det er super fedt, for du lærer en masse af at skulle spille til en musical og samarbejde med skuespillerne på scenen og kunne begynde at spille, når de er klar, og ikke som i band bare spille løs. - Det er også spændende at spille ny musik, der er skrevet specielt til forestillingen. Fint i år med noget mere blues- og rockagtigt.
Foto: Tim K. Jensen

Alle med på lige fod

Ungdomsskolens rockmusical adskiller sig fra efterhånden alle andre af den slags aktiviteter ved ikke at have nogen optagelsesprøver. Man melder sig bare til.

- Havde der været optagelsesprøve, tror jeg ikke, jeg nogensinde ville have stillet op. Jeg er glad for, at jeg kom med, for jeg har opdaget andre sider af, hvad jeg faktisk kan, siger Ida Anine Lundorff.

- Nogle er med, fordi de gerne vil videre inden for teater og musik. Andre som jeg for at få oplevelsen, så længe den varer. Og det er en fed oplevelse, siger Magnus Jensen.

”Landsberg” opføres i Borgerforeningens Hus fra 9. til 13. april, alle aftner klokken 19.

Billetter bestilles på www.unginyborg.dk
Amalie Rosenbeck Christiansen, 
 9. klasse, Birkhovedskolen: - Jeg så rockmusicalen sidste år og fortrød sådan, at jeg ikke var med. Så jeg vidste, at jeg ville være med i år. 
 - Jeg har danset i ni år, så dét ved jeg, at jeg kan. Jeg har også været med hos Teatergruppen Fidus. Det har været med dans og i koret og ikke på den måde som her. Det er spændende, for nok har jeg været med på en scene før, men jeg har aldrig skullet spille skuespil eller synge solo før.
Amalie Rosenbeck Christiansen, 9. klasse, Birkhovedskolen: - Jeg så rockmusicalen sidste år og fortrød sådan, at jeg ikke var med. Så jeg vidste, at jeg ville være med i år. - Jeg har danset i ni år, så dét ved jeg, at jeg kan. Jeg har også været med hos Teatergruppen Fidus. Det har været med dans og i koret og ikke på den måde som her. Det er spændende, for nok har jeg været med på en scene før, men jeg har aldrig skullet spille skuespil eller synge solo før.
Foto: Tim K. Jensen
Ida 
 Anine Lun-dorff, går i 
 1. g. på gym-nasiet: - Jeg 
 var med forrige år. Jeg havde hørt fra folk, at det var så fedt, og da jeg blev gammel nok, meldte jeg mig. Det fortrød jeg ikke. 
 - Sidste år var jeg på efterskole, men så forestillingen og var sikker på, at jeg ville være med igen. Jeg har lært rigtig meget. Jeg var tidligere ikke til sang og skuespil. Men ved rockmusical styrker du evner, du ikke vidste, du har. Det er mega sjovt.
Ida Anine Lun-dorff, går i 1. g. på gym-nasiet: - Jeg var med forrige år. Jeg havde hørt fra folk, at det var så fedt, og da jeg blev gammel nok, meldte jeg mig. Det fortrød jeg ikke. - Sidste år var jeg på efterskole, men så forestillingen og var sikker på, at jeg ville være med igen. Jeg har lært rigtig meget. Jeg var tidligere ikke til sang og skuespil. Men ved rockmusical styrker du evner, du ikke vidste, du har. Det er mega sjovt.
Foto: Tim K. Jensen

Derfor er det så fedt at være med i Nyborgs rockmusical

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce