HCA-statue vil genopstå i påsken

Først blev Jens Galschiøts udgave af H. C. Andersen sænket i Odense Havn som en protest mod, at fortællerbrønden aldrig blev til noget. Nu hejses den op igen og giver anledning til en stor fest på Flakhaven.
Foto: Birgitte Carol Heiberg

HCA-statue vil genopstå i påsken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jens Galschiøt hejser skulptur op fra havnen og fejrer digteren på Flakhaven.

Odense: H.C. Andersen genopstår i påsken.

Ikke den gamle eventyrdigter selv, men kunsteren Jens Galschiøts tre meter høje skulptur, som blev sænket i Odense Havn 8. november sidste år.

Andersen har ofte stået med hovedet over sejlrenden og var tæt på at få kappet hovedet af på grund af isens hærgen. Men skulpturen har altså ikke været mere tilredt, end hovedet kunne drejes på plads igen, så nu venter der bare gamle Andersen en god gang trykspuling, før han er klar til at blive båret i et ”opstandelses-optog” til Flakhaven.

Det hele sker på digterens fødselsdag 2. april, så derfor har Jens Galschiøt inviteret Tina Turner til at komme og give et nummer. Dukker hun ikke op - hvad der må anses som et stærkt sandsynligt scenarium - lokker Galschiøt i stedet med gratis opstandelses-champagne.

Gigantisk påskeæg og slik

Der vil også være noget til de mindste og de chokoladeglade, for den odenseanske kunstner har fået lavet en kæmpe påskeæg-skulptur af H.C. Andersen.

Den vil blive hejst op i en kran og dumpet på et stort stykke stof midt på Flakhaven. Ud vil vælte en masse marcipanbrød, sponseret af Odense Marcipanfabrik, og rigtig meget slik, som så vil blive delt ud til de fremmødte.

- Vi ved godt at kannibalisme er forbudt, men H.C. Andesen er 207 år gammel, så mon ikke vi får tilgivelse, spørger Galschiøt.

- Det hele bliver ret muntert. Vi regner med at lave et optog med cirkusfolk og dansende sambapiger i front med musik. Og så laver vi en fest på Flakhaven, fortæller Galschiøt.

H. C. Andersen-skulpturen skulle oprindelig være en del af en større vandkunst fortællerbrønd, der skulle stå i Odenses centrum, men finanskrisen overhalede projektet, og pengene blev brugt til andre formål.

Det protesterede Jens Galschiøt imod ved at drukne den tonstunge skulptur i havnen.

Henvisning: Læse mere i Stiftstidende

HCA-statue vil genopstå i påsken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce