Søren "Banjo" har skåret 50 kilo af

Efter: Søren Bersang Rasmussen, i daglig tale og blandt venner og uvenner - slet og ret Søren Banjo. - Graffitimaleren har jo stavet forkert. Han har villet skrive "skat", og nu står der "skvat". Måske skal jeg få det fjernet.
Foto: John Fredy

Søren "Banjo" har skåret 50 kilo af

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Odense: Den 6. maj 2010 lagde Søren ”Banjo” Bersang Rasmussen maven på blokken. Det skulle være slut med at være fed. En gang for alle. Beslutningen var truffet om ikke aftenen før, så dog inden for nogle få uger.

- Jeg havde luret på sådan en slankeoperation noget tid, og jeg kunne måske være blevet skrevet op til et dansk sygehus. Men så skulle jeg vente, og nu var det tiden, fortæller Søren Banjo.

Nu, et par år efter, er vægten raslet ned, og faktisk har den været stabil omkring de 80 kilo det seneste år.

- Hvordan jeg holder det? Fem kilometer løb hver morgen, siger han slagfærdigt.

Slagfærdigt, fordi ingen - med et bare overfladisk kendskab til Banjo - et øjeblik ville tro på, at han tromler stisystemerne flade i løbesko.

- Jeg tager fem kilometer hver evig eneste dag. Før jeg står op, konstaterer han drilagtigt. Men tilføjer dog, at den snart kommer til at stå på superoldboys-fodbold i Marienlyst.

- Jeg stod en udmærket midtbane i mine unge dage. I OKS, siger han.

Så den slanke linje skyldes udelukkende det faktum, at der er foretaget et operativt indgreb i hans mave-tarm-system. Det skete den forårsdag for snart to år siden i Belgien, og ved den lejlighed blev der blandt andet fjernet 130 centimeter af tarmen, ligesom mavesækken blev gjort mindre.

- Min pung skrumpede også. Det kostede 75.000 kroner, men jeg har ikke et øjeblik fortrudt, siger Søren Banjo.
FØR: Søren Banjo for nogle år og 65 kilo siden. Siden er der både blevet bygget om i Banjos maveregion og på grillen.
FØR: Søren Banjo for nogle år og 65 kilo siden. Siden er der både blevet bygget om i Banjos maveregion og på grillen.
Foto: John Fredy

Light version

- Ikke alle kan genkende den nye light-version af mig. Først når de hører mig - og det kan jo ske, at jeg skræpper op - så ved de, at der ikke er pillet ved stemmebåndet og mit talecenter i hjernen, siger Søren Banjo.

- Min vægt svinger op og ned mellem 77 kilo og 82 kilo. Aldrig over, aldrig under, og det virker meget passende. Hvis jeg smager meget på sovsen, havner jeg over de firs kilo, men helt galt går det ikke. Jeg kan stort set spise, som jeg har lyst. Fordøjelsessystemet optager bare ikke så meget, siger han.

Han kan så takke den belgiske kirurg for, at hans gamle slogan og motto stadig er passende.

”Hellere rund og glad - end ingen aftensmad”.

- Jeg er ikke sulten, selvom folk tror, at jeg sulter mig selv. Og hvis jeg bruger mund og er stor i slaget, så er det ikke, fordi jeg er i kalorieunderskud og ond i sulet. Det er bare, fordi jeg ikke kan lade være, og fordi jeg har en form for humor, som ikke lider af begrænsninger, siger han.

Den seneste udsmykning af Sandhusgrillen har han fået ganske gratis, men han overvejer alligevel at fjerne den uønskede dekoration.

- Den stakkels graffitimaler har ikke kunnet stave. Han har villet erklære mig sin kærlighed ved at skrive ”skat” på gavlen ud mod Kertemindevej. I stedet er han kommet til at skrive ”skvat”. Mon jeg ikke skulle hjælpe med at få fejlen rettet, spørger han.

Stress slanker også

- Måske må der slet ikke være graffiti. Kommunen er kommet med så mange regler for flag, reklamer og facade på Sandhusgrillen. Jeg synes ellers, at der er blevet rigtig flot. Med plæner, arkitekttegnet hus og en ordentlig p-plads, siger Søren Banjo.

Før han drager til et forretningsmøde om en større pølse- og sodavandsleverance til nogle af sommerens friluftskoncerter.

- Stress, jeg får fandme’ stress. Men jeg bliver så heller ikke fed, siger han.

Søren "Banjo" har skåret 50 kilo af

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce