100 Audier: EU's formands-flåde

Audi-flåden af luksusbiler ruller for det danske EU-formandskab. Til sommer bliver bilerne sat til salg. De fleste er A6, men der er også A7 og A8-modeller med i flåden.
Foto: Audi

100 Audier: EU's formands-flåde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Danmark har formandskabet i EU i dette halvår, og det medfører hektisk aktivitet blandt EU’s top-politikere og embedsmænd. Til transport af disse har Danmark rekvireret en passende flåde af biler - 100 stk. Audi-limousiner

Den store Audi A8 er et af 100 udvalgte køretøjer, som her i første halvår af 2012 glider ud på de danske veje som luksuriøst transportmiddel for topfolk under Danmarks EU-formandskab. Forinden har de mange limousiner efter leveringen fra tyske Audi været en tur gennem klargøringsværkstedet hos Audi Fredericia.

Komfortabelt placeret i bagsædet på de bløde lædersæder kan man i stille stunder filosofere over, hvorledes en tonstung luksuslimousine til cirka 1,7 millioner kroner harmonerer med det nye danske formandskabs målsætning om miljøet som hovedprioritet. Svaret må blæse i fartvinden eller overlades til den enkelte at vurdere.

Hos Audi Danmark er VIP-salgsansvarlige Henrik Turking ikke i tvivl.

- Vi er utroligt glade for muligheden for at indgå en sponsoraftale, som understreger vores position i markedet. Det giver synlighed både øst og vest for Storebælt, siger han.

VIP-chefen ønsker ikke at afsløre, hvor meget sponsoraftalen beløber sig til i kroner og øre. Men han bekræfter, at da opgaven med at stille passende transportmidler til brug i forbindelse med formandskabets møder i Danmark blev udbudt af Udenrigsministeriet, var Audi indstillet på at påtage sig den opgave.

De 100 limousiner af typerne Audi A6, A7 og Audi A8 koster i omegnen af en million kroner stykket, så det er næppe regnet helt forkert at anslå, at sponsoraftalen repræsenterer rundt regnet 100 millioner kroner.
De 100 Audier fordeler sig med 70 A6-modeller, 25 A7-udgaver og fem A8-versioner (billedet). To er efter sigende pansrede.
De 100 Audier fordeler sig med 70 A6-modeller, 25 A7-udgaver og fem A8-versioner (billedet). To er efter sigende pansrede.

Internationalt marked

Når aftalen udløber til sommer, indtager de mange VIP-biler et internationalt brugtbilmarked, for det danske marked alene kan næppe aftage så mange store luksusbiler på én gang.

- Bilerne vil sikkert blive tilbudt danske forhandlere til videresalg, men naturligvis kommer udenlandske aftagere og kunder også ind i billedet, siger direktøren for Audi Fredericia, Claus Bjerring Christiansen. Han vurderer, at bilerne til den tid vil være eftertragtede på det, han kalder en EU-markedsplatform.

De vil være med til at vende kundeinteressen mod denne type biler. De har særligt konkurrencedygtigt udstyr, hvilket populært vil sige, at de er udstyret med alt det fede tilbehør, som kendetegner udenlandske biler, men som ofte er sparet væk i mange dansk-indregistrerede biler på grund af skrappe danske afgifter. Under klargøringen i Fredericia blev der gennemført omfattende test- og undervisningskørsel for et særligt korps af chauffører fra politi, hjemmeværn og sikkerhedstjeneste. Det er sket på Flyvestation Karup, der har øvelsesbaner til samme formål.

Døgnvagt

Som led i aftalen skal Audi i Fredericia også vedligeholde bilerne, hvilket sker i form af et 24- timers beredskab og serviceteknikere, som står standby til at rykke ud og hjælpe. Man skal næppe regne med, at en minister eller en anden såkaldt højniveaugæst skal stå og rode med et punkteret hjul i vejsiden uden for Horsens eller København, hvor møderne finder sted.

- Vi er blevet udfordret på en ny måde, siger Claus Bjerring Christiansen om sin ellers skarpslebne organisation i bilhuset i Kongens Kvarter ud mod motorvejen ved Fredericia.

- Der er tale om et Formel 1-lignende beredskab, som vil flytte overliggeren. Resultatet af anstrengelserne med at udstyre de 100 VIP-biler og holde dem kørende, skulle i sidste ende også gerne komme vore andre kunder til gode, siger Audi-direktøren.

Sponsoraftalen med Audi og aftalen med Audi Fredericia om at klargøre de 100 biler og holde dem kørende er afgørende for, at den omfattende transportopgave kan løses. Dermed også for, at gæsterne kommer sikkert og komfortabelt frem til de møder, der er en del af forudsætningen for et succesfuldt EU-formandskab.

100 Audier: EU's formands-flåde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce