Hårde odds: Kistefabrik kan miste tilskud

Bendt Skov, her med en minimodel af sin kiste, var glad, da han i slutningen af november 2010 fik tilsagn om 3,4 millioner kroner fra Syddansk Vækstforum.
Foto: Jørgen Outzen

Hårde odds: Kistefabrik kan miste tilskud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Problemer med maskine, som skal fremstille papir-kister, risikerer at begrave langelandsk erhvervseventyr inden det starter

Drømmen om et erhvervseventyr på Langeland med firmaet DanCof, der skulle fremstille miljøvenlige kister og urner, risikerer at afgå ved en stille død. Det skriver Fyns Amts Avis.

Produktionen er endnu ikke kommet i gang, og nu risikerer idémanden, Bendt Skov, Illebølle, at miste et EU-tilskud på knap 3,5 millioner kroner svarende til 30 procent af hans budget.

Stadig håb for Langeland

Forklaringen er ifølge Bendt Skov problemer med at få leveret den maskine, som skal producere kisterne. De skal fremstilles af pulp, som består af træfibre og genbrugspapir.

Han tvivler selv på, at problemerne er løst inden marts.

Her skal Bendt Skov nemlig dokumentere over for Syddansk Vækstforum, at han sammen med investorer kan rejse otte mio. kroner til projektet. Ellers kan han ikke få bevilget den EU-støtte på 3,46 millioner kroner, som Vækstforum har givet tilsagn om.

Ifølge avisen giver det dog ikke dødsstødet til kistefabrikken på Langeland:

- Ikke nødvendigvis. Via investorer kan jeg godt rejse hele beløbet, så vi ikke er afhængige af tilskuddet fra Vækstforum. Jeg er stadig meget opsat på at etablere produktionen på Langeland, og bortset fra en enkelt ser investorerne gerne, at det bliver i Danmark. Oddsene er hårde, men jeg er ikke gået død endnu, siger Bendt Skov til avisen.

Læs mere i Fyns Amts Avis onsdag.

Hårde odds: Kistefabrik kan miste tilskud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce