Poul Henning Hansen har i alle otte sæsoner været frontløber i Løb med Avisen, og mange er takket være ham og de øvrige frivillige kommet i gang med at løbe
Odense: Der står snesevis af frivillige bag Løb med Avisen, som får nybegyndere og let øvede i gang med at løbe.

Sæson efter sæson møder de frivillige op hver mandag til træningsaften, og uanset vejret, humøret og andre aftaler er de med til at gøre et stort stykke arbejde for andre.

- Det vigtigste er at holde hastigheden. Hellere lidt for langsomt end lidt for hurtigt, forklarer Poul Henning Hansen, der kommer fra en af de løbeklubber, som er med i Løb med Avisen.

Det er ottende gang, at Løb med Avisen finder sted.

Igen er det arrangeret af Eventyrløbet, H.C. Andersen Marathon, løbeklubberne Fjordager IF, Næsby Motion og Odense Gymnastik Forening (OGF) i samarbejde med Fyens Stiftstidende.

Og igen for ottende gang er Poul Henning Hansen med som fartholder, tovholder, frontløber eller hvilken af de mange titler, de frivillige har.

Mange har gps-ur på armen

I hvert fald er det vigtigste at holde tempoet i den gruppe, som Poul Henning Hansen er sat til at tage sig af.

- Du skal nok få at vide, hvis du løber for hurtigt, for der er andre, der også har et gps-ur, siger Poul Henning Hansen, der viser sit blå Garmin Fore-runner 205 frem på venstre håndled.

Netop dén model er yderst populær blandt mange af deltagerne, for den kan fås til fornuftige penge og er nem at bruge.

Sammen med klubkammeraten Ivan Mortensen skal de i denne sæson hjælpe og guide løberne i 7.45-gruppen gennem de næste mange mandage.

7.45 betyder, at løberne er syv minutter og 45 sekunder om at løbe en kilometer, og i begyndelsen skal deltagerne gå tre minutter og løbe i to minutter.

Om tre uger byttes der rundt, så de skal løbe tre minutter og gå to minutter. Og inden foråret er hele gruppen klar til at løbe uden pauser.

14 maratonløb i hele verden

De frivillige er nemme at får øje på, for de er alle iklædt en orange vest, mens deltagerne er iklædt den gule, som de har fået udleveret enten sidste mandag til informationsaftenen eller i aftes til den første ”rigtige” træningsaften ud i den kolde, småvåde vinteraften.

Personligt får Poul Henning Hansen ikke så meget ud af at løbe med i Løb med Avisen, selv om han troligt har været med i otte sæso-ner.

For ham er tempoet langsomt, når man har løbet 14 maratonløb rundt om i hele verden.

- Normalt løber jeg hurtigere, men så er det en god måde at slappe af på og restituere kroppen, siger Poul Henning Hansen.

Når han alligevel er med hvert år som frontløber, er det i kraft af det sociale.

- Jeg kommer til at snakke med rigtig mange mennesker, der gerne vil have gode råd om løb, hvorfor det gør ondt her og der, og hvad man kan gøre ved det, siger frontløberen, der retter på kasketten for at sikre, at brillerne forbliver nogenlunde tørre på Løb med Avisens første træningstur i år.
  • Vestesen_Bjarke_(2015)_010

    Af:

    Kriminalredaktør

  • Af:

Mere om emnet

Se alle

Løb med Avisen