Claus Oldenbjerg fra Krudttossen i Frankfri lokker kunder med striptease og topløs servering
Konkurrencen om fyrværkeri-kunderne er benhård. Landets fyrværkeriforhandlere har kun en håndfuld dage til at få langet for omkring 200 millioner kroner romerlys, røgbomber og raketter over disken.

Hvor nogle forhandlere kæmper om kundernes gunst ved at slå på deres lave priser og store udvalg, går andre lige efter pungen hos de købestærke unge mænd på 19-25 år:

- Vi har striptease og topløs servering, forklarer Claus Oldenbjerg, som driver Krudttossen fra en planteskole i Frankfri, syd for Odense.

Han startede med strip sidste år, hvor udsigten til bare bryster trak 4-500 menesker til et sprængfyldt drivhus ved landevejen mellem Odense og Assens.

Topløs servering

I år har Krudttossen udvidet med en VIP-lounge, hvor de kunder, der køber for over 500 kroner, bliver trakteret med gratis øl og vand - og om aftenen desuden forkæles med topløs servering.

- Det er til de unge drengerøve. Det er dem, der bruger penge på fyrværkeri, konstaterer Claus Oldenbjerg.

Og alle sejl bliver sat til, når pengene skal hales op af lommerne på de krudtgale fynboer. Claus Oldenbjerg anslår, at halvdelen af hans årsomsætning i den kombinerede planteskole og krudtforretning ligger i de fem dage op til nytår.

Krudt og øl intet problem

- Hvis jeg kan kan friste kunderne til at bruge 500 kroner i stedet for 350, så tjener jeg pengene hjem på den gratis øl fastslår den hurtigtsnakkende fyrværkerisælger, som ikke kan se det store problem i kombinationen mellem øl og krudt.

- Jeg ved ikke, hvor mange, der er ædru nytårsaften, slutter han.
  • Fyens Stiftstidende

Mere om emnet

Se alle
1
Se video: Holly smed tøjet hos Krudttossen

Se video: Holly smed tøjet hos Krudttossen