Der bliver skrevet historie på det danske obligationsmarked for øjeblikket. Spændet mellem den 10-årige danske og tyske rente nåede torsdag det højeste niveau nogensinde - vel at mærke i dansk favør. Ved dansk børslukketid var den 10-årige tyske således 18 basispoint højere end den tilsvarende danske.

Mens de danske renter faldt i torsdagens handel, så fortsatte de tyske renter op efter den skuffende tyske auktion onsdag, hvor der ikke var den store appetit på nye tyske statsobligationer.

Den 10-årige tyske rente blev torsdag ved 17-tiden handlet omkring 2,18 pct., mens den toneangivende 10-årige danske statsobligation, 3-21'eren, blev afregnet til en rente på ca. 2,0 pct.

- Det betyder konkret, at investorerne nu kræver en højere rente for at købe tyske statsobligationer frem for danske.Altså vurderer investorerne, at risikoen ved at købe tyske statsobligationer er højere end tilsvarende danske statsobligationer. Det er historisk, og understreger med al tydelighed, at investorerne i øjeblikket søger læ for den europæiske gældskrise i Danmark, siger seniorøkonom Tore Stramer fra Nykredit Markets.

Flemming Thestrup Andersen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans