Skuespilleren Poul Glargaard er død

Poul Glargaard fotograferet d. 6. maj 2009.
Foto: Jakob Jørgensen/POLFOTO/arkiv

Skuespilleren Poul Glargaard er død

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den folkekære skuespiller, der har en lang karriere på film og tv bag sig, blev 69 år gammel.

Skuespilleren og entertaineren Poul Glargaard er sent mandag aften fundet død i sin lejlighed på Frederiksberg i København.

Det bekræfter hans datter Mette Glargaard Andersen over for bt.dk.

Glargaard, der er kendt for sine optrædener i både film og tv-serier herhjemme, blev 69 år gammel.

Gennem sin lange karriere på det store lærred nåede den folkekære skuespiller at medvirke i en lang række film og tv-serier.

De fleste danskere kender bedst Poul Glargaard for rollen som butiksbestyrer Severinsen, som han spillede i DR's tv-julekalender "Jul i Gammelby", der blev sendt første gang 1979.

Glargaard fandt endnu engang vej til skærmen i en julekalender, da TV2's julekalender for voksne "Jul i den gamle trædemølle" blev sendt i 1990.

Ud over sine december-optrædener har Glargaard spillet med i mindre og større roller i en række danske spillefilm.

Han har blandt andet kunne opleves i flere forskellige roller i en række Olsen-Banden-film, ligesom han også har spillet med i tv-serien "Huset på Christianshavn".

Ifølge filmdatabasen Imdb.com optrådte Glargaard sidste gang på film i 2007 i filmen "Hvordan vi slipper af med de andre" sammen med blandt andre Søren Pilmark og Søren Fauli.

Glargaard var også kendt som stemmen på en række gyserhistorier, der oprindeligt blev indtalt på kassettebånd, men senere blev genudgivet på cd.

Den nu afdøde skuespiller var ifølge hjemmesiden danskefilm.dk elev på Aarhus Teaters Elevskole 1964-66, og efter studierejse til London kom han efterfølgende til Aalborg Teater, hvor han debuterede i "Min Skøre Mors Hobby".

Glargaard modtog prisen som Årets Dirch for sit "Two man show" i 1988.

Skuespilleren Poul Glargaard er død

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce