Båring: Ørehængerne faldt som stimer af stjerneskud, da Die Herren fredag aften leverede en noget nær tro kopi af en U2 koncert i Multisalen ved Båring Skole.
Bandets sætliste var komponeret som et overflødighedshorn af hits fra det irske rockbands snart 35 år lange karriere. Således fik publikum en musikalsk buffet med blandt andet ”Sunday Bloddy Sunday”, ”One”, ”Angel of Harlem”, ”With or Without You” og ”Beautiful Day”.

Og Die Herren forvandlede overbevisende fredagen i Båring til en beautiful day for de 300 betalende publikummer. Koncertens første taktslag var næppe talt, før U2-fans og andre danselystne flokkedes foran scenen. Her blev de, til sidste nummer uigenkaldeligt var spillet efter to timers intens koncert.

Koncerten var arrangeret af musikforeningen Bamok i samarbejde med støtteforeningen Bamok Backstage. Endnu er kassen ikke gjort op efter koncerten. Men formand for støtteforeningen, Knud Bentholm, oplyser, at overskuddet fra billetsalget øremærkes til indkøb af en hjertestarter, der placeres centralt i Båring.

Den gode musik smittede af på omsætningen i baren. For første gang i Bamoks fem-årige historie formåede gæsterne at tørlægge baren for fadøl. Kort efter midnat var 16 øl-fustager tømt,og de øltørstige måtte slå over i flaskeøl fra Albani og det lokale Indslev Bryggeri.

Gratis hotdogs i hundredevis

Som en gestus til det altid veloplagte publikum, havde Bamok en overraskelse i ærmet, da klokken havde sneget sig over midnat og diskoteket havde taget over, hvor Die Herren slap. Musikforeningen havde engageret en pølsemand til at dukke op med sin mobile pølsevogn og levere gratis hotdogs til natteravnene.

- Vi har en målsætning om at opfinde noget nyt til hver eneste koncert. I Bamok har vi et pragtfuldt publikum, der altid er indstillet på at gøre deres til, at koncerterne bliver uforglemmelige oplevelser. Sådan et publikum fortjener særbehandling, fortæller formanden for Bamok, Lone Bentholm, om idéen med den rullende pølsevogn.

Appetitten fejlede ikke noget efter en aften på dansegulvet. De to hotdogsnedkere fik travlt. Da de halvanden time senere rullede pølsevognen hjem, havde de langet flere end 300 hotdogs over disken.

Bamok har endnu ikke sat navn på plakaten til vinterens koncert.
  • BAGLANDET

BAGLANDET

Baglandet er Fyens Stiftstidendes læsernetværk, hvor læserne selv kan skrive holdninger, historier og meget mere fra deres hverdag direkte på Fyens.dk.

Indlæg fra Baglandet er altid og entydigt udtryk for skribentens egen holdning og er ikke læst eller redigeret af redaktionen.

Vil du gerne være en del af Baglandet? Læs mere på fyens.dk/baglandet