Lækkerier i sensommeren

Laksekoteletten er befriet for skind, og de to saucer med henholdsvis basilikum og Noilly Prat smager himmelsk.
Foto: Jens Juhl Eriksen

Lækkerier i sensommeren

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Friske råvarer behandlet med omhu og indbydende præsenteret serveres på Hotel Ærøhus midt i eventyrbyen Ærøskøbing

Antallet af spisesteder på Ærø med åbent året rundt er stærkt begrænset, men man kan lige netop nå at besøge Hotel Ærøhus midt i Ærøskøbing, før køkkenet lukker for vinteren 8. oktober.

Tilbagetrukket fra Vestergade, hovedgaden med de toppede brosten, ligger den gamle, røde toetagers bygning med bindingsværk.

Telttagene over brasserie-afdelingen er ved at blive pakket væk for i år, men den ualmindeligt lune aften en af de første dage i september indbyder til at finde en plads på den store hyggelige terrasse med servering. Og det, vi i løbet af de næste par timer bliver præsenteret for, er så velsmagende, at der må kvitteres med fem stjerner.

Vi er tre hunkønsvæsener i alderen 25 til 75, og da vi har studeret det begrænsede, men appetitvækkende udbud på menukortet, kommer stedets yngre, mandlige tjener vimsende og spørger højt:

- Nå, hvad siger I til det, piger? Det er fint og sjovt første gang bemærkningen falder, men anden og tredje gang bliver det lidt anstrængende.

Vi drikker vand til asparges

Vi spreder os over næsten hele kortet i vores valg, men heldigvis får vi serveret hver vores forret, hovedret og dessert samtidig.

Vi bestiller alle fisk - enten til forret eller hovedret, så vi vælger en pinot blanc fra René Muré. Frisk og fyldig med smag af frugt, men vi drikker også en del vand, da flere af retterne byder på lækre, hvide asparges. Asparges indeholder æteriske olier og svovlforbindelser, der går dårligt i spænd med vin.

Da tjeneren åbner hvidvinen, får vi den igen:

- I siger bare til, hvis I ikke kan lide vinen, piger. Så drikker jeg den gerne selv!

Men ellers tak, den er rigtig god.

Forretterne er hver for sig virkelig velsmagende. Den smørbløde røgede laks med purløgscreme, asparges, rucola og ristede pinjekerner. De perfekt dampede hvide asparges serveret med en tværstribe af hakkede kapers, æg og rucola - dryppet med en oliemarinade. Og endelig carpaccio af oksemørbrad med rucola og parmesan på toppen i en ring af pesto.

Alt serveret med godt hjemmebagt brød til.

Dagens fisk er dampet laksekotelet med basilikum- og Noilly Prat-sauce fremstillet på en pigvarbisque. Dertil små faste kartofler, en lille håndfuld haricots verts, en spæd gulerod og et drys ribs. En nydelse.

Det samme kan siges om den pandestegte Ærø-rødspætte med persillesauce, kartofler og lidt overraskende agurkesalat - hvilket dog ”ikke er så tosset endda”, som Gunnar ville have sagt til Minna i de gamle spis-fisk- reklamer.

Så da vores ”tjener-dreng” i forbifarten spørger: ”Smager det, piger”, kan vi svare bekræftende. Det gælder absolut også den tredje hovedret: Tournedos med bøgehat-svampe, madeira sauce og de samme grøntsager som fulgte laksen.

Berømt chokoladekage

Ærøhus’ ostetallerken må vi have til gode, for vi slutter den harmoniske middag af med lidt til den søde tand.

Den ene af os kan ikke stå for fristelsen med Gateau Marcel - Marcels chokoladekage - serveret med en kugle vaniljeis, kaffecreme og nøddekrokant samt lidt friske frugtstykker og sirup af røde bær.

Den anden dessert hedder friske sommerbær med vaniljeis, så da tallerkenen ankommer overrasker det, at der både er vanilje- jordbær- og chokoladeis med friske jordbær, blåbær og brombær. På toppen et drys nøddekrokant - og de friske bær klæder isen, som er af god kvalitet.

Sidste mand - undskyld pige - er så heldig at have bestilt Ærøhus Desserttallerken, og her ankommer lidt af det hele - og så noget ekstra.

På tallerkenen ligger et stykke af den skønne chokoladekage, lidt vaniljeis med nøddedrys og friske frugter samt en hjemmebagt plesken. Desuden lokker en lille portionsskål med crème brûllée.

Mørket er faldet på, duggen har vi ikke mærket under den store parasol, men det er tid til at bryde op.

Lækkerier i sensommeren

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce