Galschiøt tror ikke længere på sin brønd

Kunstneren Jens Galschiøt bag sin model af Fortællerbrønden.
Foto: Kim Rune

Galschiøt tror ikke længere på sin brønd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kunstneren Jens Galschiøt har mistet troen på, at hans Fortællerbrønd nogensinde bliver stillet op i Odense.

Siden 2004 har Folkeindsamlingen til Fortællerbrønden arbejdet på dels at samle penge til at betale for en kæmpe statue af H.C. Andersen udført af Jens Galschiøt, dels at blive enig med Odense Kommune om en placering af statuen.

Ingen af delene ser lige nu ud til at skulle lykkes, skriver Fyens Stiftstidende tirsdag.

De syv millioner kroner, som var samlet ind - blandt andet i form af tilsagn om støtte fra Odense Kommune - er i takt med finanskrise og kommunale spareplaner svundet kraftigt, og nu tror ikke engang kunstneren selv på, at projektet vil lykkes.

- Fortællerbrønden har været udsat for ekstrem tung sagsbehandling. Man kunne få på fornemmelsen, at embedsmændene hele tiden har søgt at undgå at få skulpturen op i byen, siden de først trækker tiden og siden foreslår placeringsmuligheder, der ikke kan bruges, siger Jens
Galschiøt til Fyens Stiftstidende.

- Håbløs placering

- Økonomi er en ting. Det værste er, at Odense Kommune har peget på fire steder, som er håbløse at placere skulpturen på, siger Hanne Nordentoft, der i årevis har kæmpet for at realisere Fortællerbrønden.
 
Odense Kommune har peget på Helt-engen ved kolonihaveforeningen ud til Islandsgade, Erik Bøghs Sti, en plæne ved Karen Brahes Vej samt Muus’ Plads ved Christiansgade som mulige steder, hvor statuen kan placeres.
 
Folkene bag indsamlingen til Fortællerbrønden ønsker et mere centralt sted.

Galschiøt tror ikke længere på sin brønd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce