87 mennesker blev syge, efter de i juni spiste mad fra en kantine drevet af Thomas Pasfall
Det var kantinen i Fællesdomicilet på Odense Havn, drevet af stjernekokken Thomas Pasfall, der var skyld i, at 87 mennesker i juni blev smittet med e-kolibakterien ETEC, der gav dem diarré.

Det har Fyens Stifstidende erfaret, efter at have søgt aktindsigt i sagen.

De smittede var ansatte i seks virksomheder, der har til huse i Fællesdomicilet, samt reklamebureauet Nørgaard Mikkelsen og Stok Emballage i Langeskov. Alle fik mad lavet i Pasfalls kantine.

Det er anden gang, at folk er blevet syge efter at have spist mad fra samme kantine. Sidst det skete var i februar 2010, hvor en 67 spisende fik diarré og opkast efter at være blevet smittet af en syg køkkenmedarbejder.

Diarréudbrud blev fortiet

Flere af de smittede underrettede i juni kantinen om, at de var blevet syge, men kantinen valgte dog ikke at gå videre med det til Fødevareregion Østs afdeling i Odense:

- Hvis kantinen havde rettet henvendelse med det samme, kunne vi hurtigere have lokaliseret, hvor smittekilden kom fra, fortæller udbrudskoordinator hos Fødevareregion Øst, Morten Lisby.

Der gik i stedet næsten en måned inden smittekilden blev fundet. Det viste sig at være kenyanske sukkerærter, der ikke var blevet varmebehandlet, som de ellers burde.

Trods gentagne forsøg har det ikke været muligt for avisen at få en kommentar til sagen fra Thomas Pasfall.

Heller ikke køkkenchefen i kantinen i Fællesdomicilet har ønsket at udtale sig til avisen.

Læs mere i Fyens Stiftstidende onsdag.
  • Fyens Stiftstidende

Mere om emnet

Se alle
Pasfall-kantine kendte ikke loven

Pasfall-kantine kendte ikke loven

87 blev syge af sukkerærter

87 blev syge af sukkerærter