Oliekonge presser rapsen

Svend Aage Secher tager sig selv af alt arbejdet med rapsolien. Efter rapsens tur gennem diverse tanke og rør, tapper han den rene olie i flasker og kører dem ud til hele landet.
Foto: Jens J. Eriksen

Oliekonge presser rapsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ærøs kendte oliekonge, Svend Aage Secher, får flere og flere kunder i sin virksomhed Ærø Rapsolie.

For knapt 10 år siden var ærøboen Svend Aage Secher kendt i hele landet for sin billige benzin, som dengang flød fra 'Oliekongens' mange benzinstationer i firmaet Energi Benzin.

Nu er det ildelugtende mineralske brændstof fortid og skiftet ud med madolie lavet af ærøsk raps, skriver Fyns Amts Avis tirsdag.

- Jeg fik idéen i 2006. Jeg tænkte på at lave et produkt, hvis hjem virkelig var Ærø. Her dyrkes raps i stor stil, og derfor gik jeg i gang med at lave olien, fortæller Svend Aage Secher, som nu driver virksomheden Ærø Rapsolie.

Glider i olie

Det første år var der kun en kunde - en butik i Ærøskøbing. Siden er der kommet mere glid i rapsolien:

- I dag sender jeg leverancer til butikker i alt fra Svendborg over Nyborg og Odense til Kolding og Fredericia. Den nordligste butik er vist i Karup, fortæller Svend Aage Secher.

Nej til Magasin

- Jeg kan se, at vi i første del af 2011 har solgt mere rapsolie end nogensinde før i et første halvår, siger Svend Aage Secher.

Der er dog ingen drømme om vild ekspansion. En typisk ordre er på to til otte kasser. Svend Aage Secher er eneste ansatte, mens konen af og til hjælper til.

- Jeg tager mig af alt selv, både produktion og tapning af olien, pakning i kasser, og jeg kører som regel selv leverancerne ud til kunderne.

De helt store kunder siger Svend Aage Secher derfor nej til.

-For nylig fik jeg en henvendelse fra Magasin. Den takkede jeg nej til. Ordren var for stor, logistisk ville det ikke fungere med transport over Storebælt, og så ville de have en kontrakt med fastsatte leveringskrav. Det havde jeg ikke lyst til, fortæller Svend Aage Secher.

Der er dog stadig kapacitet til flere af de små kunder. Den 66-årige ser derfor firmaet som en fin beskæftigelse, hvor det er begejstringen, som er i centrum:

- Man bliver ikke millionær af det her. Det er lysten, der skal drive værket - og det gør den her.

Oliekonge presser rapsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce