Stenbroens bedste spætte

En nydelig forret med sprødstegt multe, fast kartoffel med let røgpræg og et touch af hvidløg fra det grønne ramsløg - smukt.
Foto: Jørgen Hansen

Stenbroens bedste spætte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Olivia Brasserie leverer sikker mad, knap så sikker betjening og masser af frankofil stemning midt i Odense

Vintapperstræde i Odense tager sig ud fra sin bedste side denne lune juni-aften: Kvalitetsøl flyder på Christian Firtal, den italienske restaurant har pænt med gæster og det samme har Olivia Brasserie.

De to tjenere har travlt, så vi får stående forklaret om dagens suppe (blomkål) og dagens ret (linemuslinger serveret i støbejernsgryde med fritter), inden vi klemmer os ned ved det lille bord: Brasserie-stemningen er så autentisk som den kan blive i Odense, og et par timer senere konkluderer vi, at konceptet holder: Flot mad til prisen, gode råvarer og fornuftig vin.

Men betjeningen er svingende: Den faglærte tjener kan sit stof - han napper det reserveret-skilt, kollegaen glemte på bordet, får kølet den lidt for varme rødvin ned og har tjek på mad og vin. Han er diskret, hvor den kvindelige kollega udbryder ”I har byttet”, da hun opdager medspiserens fisketallerken på min side af bordet. Men det er småting i et helstøbt brasserie-koncept.
Olivia Brasserie, Vintapperstræde i Odense.
Olivia Brasserie, Vintapperstræde i Odense.
Foto: Jørgen Hansen

Havtorn og ramsløg

Medspiserens røgede laks har nydelig fast og smørblød konsistens, rygeostcremen er delikat let, og der er lidt mere gods i min forret fra den faste menu. Et lille halestykke af multe med sprødstegt skind med flagesalt, et penselstrøg ramsløgspuré over tallerkenen (dejligt touch af hvidløg), et par skiver kartoffel (med delikat røgsmag) foruden lidt radise, dild og havtorn. Elegant, hvor salat dominerer på modsatte side.

Jeg får et glas fyldig-cremet viognier til fisken, medspiseren har lagt ud med en Fynsk Forår, og den mandlige tjener skænker snart en chilensk pinot noir til min hovedret og forklarer, at enkelte gæster har slugt deres forbehold over for den krydrede vin, når de smagte den til maden.

Hovedretterne trækker passende ud, og medspiserens meunierestegte rødspætte ankommer delt i tre store stykker. Vi deles om en skål nye kartofler med små blokke smør, og min kalvefilet ligger på en frikassé af spæde gulerødder, spidskål og asparges. Kalven er smukt rosa med stegeskorpe, meget smagfuld, og grøntsagerne - ikke mindst stykkerne af hvid asparges - har flot kant og friskhed som kontrast til flødesaucen.

Håndpillede rejer

Kartoflerne er dejligt faste, og jeg kigger misundeligt på medspiserens spætte: Melet er sprødt og gyldent, den tykke filet er saftig over benet og serveringen aldeles brugervenlig. Her får Olivia Brasserie toppoint i en disciplin, hvor kystrestauranter skuffer på stribe - og så midt på stenbroen. Spætten er tilmed toppet med faste, håndpillede rejer.

Den chilenske pinot funker (halvdelen af druemosten har ligget på fad, forklarer tjeneren), og den går såmænd også til den sidste del af fisken, som jeg snupper. Tjeneren har på opfordring kølet flasken ned, og det klæder vinen på en lun aften, hvor sådan en hurtigt bliver for varm.

Den kvindelige tjener lader medspiseren smage på både en moscato d’Asti og en late harvest-dessertvin - fin service - og hun vælger den lette italiener til sin crème brûlée med rabarber og kokos. Men den unge kvinde glemmer dessertvinen til anmelderen, så den mandlige kollega får travlt med at hente vinmenuens Floc de Gascogne - en traditionel fransk hedvin på en blanding af armagnac og druemost.

Glimrende let oxideret sag med et fremtrædende element af karamel, som er interessant til min tallerken med jordbærsorbet og hvid chokolademousse piftet op med karamelspiral, hyldeblomster og crumble. Et sikkert hit til en ellers lidt dessertforbeholden mand.

Vi holdt os lige under 1000 kroner for fin aften med uformel stemning. Sympatien siger fem stjerner, mavefornemmelsen og den rationelle anmelder-analyse lander på fire store stjerner for seriøs value for money.

Man skal dog være ganske cool og professionel for at køre med løs hånd, så det uformelle bliver håndholdt på den helt gode måde. Olivia Brasserie har et par kanter, som skal skæres til for at nå de fem, ganske svært opnåelige stjerner. Men held og lykke på vejen.

Stenbroens bedste spætte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce