Ærø får et flydende kunstværk

Ærø er blandt de tre steder i Danmark, der får skænket et kunstværk af Statens Kunstfond. Ærø er nemlig én blandt tre vindere i konkurrencen "Vores kunst".
Foto: John Fredy

Ærø får et flydende kunstværk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ærø er blandt de tre steder i Danmark, der får skænket et kunstværk af Statens Kunstfond. Ærø-færgerne skal nu udsmykkes med dyr kunst

Ærø blev i dag kåret som én af de tre vindere i DR-konkurrencen "Vores kunst".

Alle fra Danmark har kunnet indstille et sted, som de mener bør vinde konkurrencen. Og blandt de tre vindere er Ærø, der nu får deres færger udsmykket med dyr kunst.

Statens Kunstfond giver 1,3 millioner kroner til kunstværket. Ærø Kommune støtter projektet med 200.000 kroner og Erhvervs- og Turistkontoret garanterer for 200.000 kroner.

Sådan lød indstillingen fra Turist- og Erhvervsdirektøren Carl Jørgen Heide:

"Færgerne til Ærø forbinder Ærø med verden, eller verden med Ærø som vi helst ser det herfra, færgerne er en livslinine på alle måder, sikrer forbindelse mellem vores øsamfund og fastlandet men er også en livslinie i mere overført betydning, mødre bringer de nyfødte børn hjem fra sygehus på fastlandet, afdøde bringes med færgen til krematorium i Svendborg, færgerne er en integreret del af en øbos liv".

Carl Jørgen Heide skrev indstillingen på vegne af personer med en professione indgang til kunst, personer med intersse for kunst og Ærø og en række lokale høvdinge samt øens borgmester.

Ærø får et flydende kunstværk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce