Psykolog: Barnet skal have mere end rygter

Det er vigtigt at fortælle dine børn, hvad de skal gøre over for en børnelokker. Ellers hører de kun rygter, og tør måske ikke betro sig til voksne om ubehagelige oplevelser, forklarer psykolog i Red Barnet. Foto: Colourbox
Foto: David Laurens/David Laurens / PhotoAlto

Psykolog: Barnet skal have mere end rygter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det er vigtigt at fortælle sine børn om børnelokkere, så de tør betro ubehagelige oplevelser til voksne

Når en eller flere børnelokkere er på spil, som det er tilfældet i Ryslinge, kan der opstå en utryghed hos børnene. Hvis ikke deres forældre eller andre voksne i barnets liv fortæller dem hvad en børnelokker er, risikerer man at børnene ikke tør komme til de voksne med dårlige oplevelser.

- Alle børn skal vide, at man ikke skal gå med fremmede. Møder børnene nogen, der vil give dem noget eller have dem til at følge med, skal de sige nej, gå sin vej og fortælle det til en voksen, forklarer Kuno Sørensen, der er psykolog i Red Barnet.

Han understreger vigtigheden af, at forældre tager snakken om børnelokkere med deres børn. Børnene hører helt sikkert om det gennem rygter, eller hvis det som i Ryslinge-sagen har fået medieopmærksomhed. Og det er ifølge Kuno Sørensen vigtigt at fjerne mystikken og usikkerheden omkring begrebet børnelokker.

Kan være flovt at fortælle

Aldersgruppen bestemmer, hvordan man skal snakke med sit barn om børnelokkere. Børn på 9 eller 10 år har ikke selv en voksenseksualitet, og ved ikke hvad det handler om, hvor snakken med teenagere kan foregå på en mere voksen måde, fordi de er begyndt at interessere sig for den voksne seksualitet.

- Med de mindre børn skal man sige det til dem i det rigtige sprog, og forklare at det ikke er i orden hvis den voksne gør noget ved barnet, de ikke kan lide, fortæller Kuno Sørensen.

Hvis børnene mangler en forklaring, og en tro på at de kan komme til forældre eller lærere med ubehagelige oplevelser, kan de blive usikre. Børn er tilbøjelige til at give sig selv skylden, og synes det er flovt og pinligt at fortælle voksne om oplevelser med en børnelokker.

- Derfor skal man sige til sit barn: Det er ikke sikkert du møder ham, men hvis du gør skal du komme og sige det til os, lyder opfordringen fra Kuno Sørensen.

Psykolog: Barnet skal have mere end rygter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce