Poul Weber på vej mod toppost


Poul Weber på vej mod toppost

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SEJR: Egebjergs borgmester seriøs udfordrer til Carsten Abild - vraget kandidat trækker sig

Poul Weber, Egebjerg Kommunes borgmester gennem 12 år, er nu et seriøst bud på Fyns næste amtsborgmester.

Weber blev i aftes opstillet som Nyborgkredsens spidskandidat til amtsrådsvalget. Det skete på kredsens opstillingsmøde i Ryslinge.

Formelt betyder placeringen som førstekandidat kun, at han er sikker på en placering blandt de 10 første på Venstres amtsrådsliste, men reelt er den 51-årige Weber nu en jævnbyrdig konkurrent til den nuværende spidskandidat, formand for amtets trafik- og miljøudvalg, Carsten Abild.

- Sådan vil jeg vurdere situationen efter de meldinger, jeg har fået fra ledende organisationsfolk, siger formand for Det fynske Venstre, Torben Jørgensen.

Poul Weber var på vej ud af politik og et emne som ny landsformand for Danske Gymnastik og Idrætsforeninger, da han fik flere opfordringer til at stille op til amtsrådsvalget i november.

Opfordringen kom først og fremmest fra Venstre på Sydfyn og Langeland, hvor der er udbredt utilfredshed med Carsten Abilds midtsøgende linje.

Venstre-folkene skal dog ikke vente borgerlig blokpolitik med Weber for bordenden.

- Vi skal have et amtsråd, der står respekt om, men min erfaring som kommunalpolitiker siger mig, at tingene fungerer bedst med en bred konstituering, sagde Poul Weber på opstillingsmødet.

Poul Weber er kendt og respekteret langt ud over Egebjerg Kommune. Weber er bl.a. aktiv i arbejdet på at få EU-midler til Sydfyn og i kommunefraktionen "Det skæve Danmark".

Med valget af Weber som spidskandidat blev kredsens nuværende amtsrådsmedlem, Klaus Jørgen Pedersen, sendt ned på andenpladsen, og det betød, at han straks efter trak sig som amtsrådskandidat.

Klaus Jørgen Pedersens beslutning blev modtaget med stor utilfredshed af forsamlingen, som mente, at man havde stemt under forkerte forudsætninger.

Hanne Staff, der måtte nøjes med tredjepladsen, rykkede derefter en tak frem og har dermed en reel chance for at blive genvalgt til november.

Venstre på Nord- og Vestfyn holder fast ved Carsten Abild som spidskandidat, og der er nu lagt op til et dramatisk opstillingsmøde i maj.

Poul Weber på vej mod toppost

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce