Priser for overnatning fastfryses, og pensionister får store prisnedsættelser.
Dansk Camping Union, der er en interesseorganisation, som blandt andet ejer 20 af landets campingpladser, erklærer decideret priskrig her, hvor sæsonen for alvor går i gang.

Det er omkostningerne på overnatninger, DCU i første omgang ikke alene fastfryser på niveau med 2010. Men DCU giver derudover, hvad man selv betegner som drastiske prisnedsættelser til pensionister.

- Vi er klar over, at vi lever i en tid med smalhals, risiko for rentestigninger, galopperende oliepriser og en arbejdsløshed på over fem procent. Det har fået os til at skære ind til benet, og i rollen som Danmarks store interesseorganisation for campister og andre folk på farten at gennemtvinge prisstop og endog 17 procent lavere pensionistpriser, siger DCU-landsformand Bjarne Jensen.

- Den håndsrækning til pensionister og børnefamilier kombineres med, at vi også har valgt at lade bedsteforældrene tage deres børnebørn gratis med på camping uden for sommersæsonen, tilføjer han.

Nyder godt af forholdene

DCU har 173.000 medlemmer, og de nyder godt af forholdene på DCU’s pladser, der i øvrigt er åbne for alle.

Med et medlemskort i hånden får den enkelte 20 procent rabat på overnatningspriserne, samtidig med at børn under 12 år og hunde kommer gratis med.

På medlemmernes vegne har DCU’s ledelse og det ansatte administrative personale gennem årene forhandlet adskillige aftaler i hus.

Rabatter

Her er tale om klækkelige rabatter på helt op til 50 procent på forskellige færgeoverfarter, på syn af bil og campingvogn/autocamper, på brændstof samt ikke mindst på forsikringer, der også omfatter den private husstand.

Hos Falck har DCU forhandlet sig frem til en rabat på 25 procent, og desuden tilbydes der tjek af gasanlæg, bremser, dæk og andet sikkerhudsudstyr på de testcentre, DCU har anerkendt centralt beliggende steder i landet.

Med søsterorganisationer i andre europæiske lande er der lavet aftaler, som også på forskellig vis tilgodeser DCUs medlemmer, der desuden herhjemme kan opnå rabatter på flere end 100 attraktioner.

Endelig har man også ordninger omkring rustbeskyttelse samt dæk og udstødning med firmaer, hvor medlemmerne ligeledes opnår rabat.
  • Fyens Stiftstidende

Mere om emnet

Se alle

DCU's 20 pladser