Scan fostret med mobilen

Se billedgalleri
Hvis du er gravid og har en smartphone kan du selv scanne dit foster. Teknikken er gratis og udviklet af Fyens Stiftstidende.

Scan fostret med mobilen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvis du er gravid og har en smartphone, kan du selv scanne dit foster. Teknikken er gratis og udviklet af Fyens Stiftstidende

Den 32-årige it-ekspert Camilla Jensen fra Odense var gravid i tredje måned, da hun fik en genial idé.

- Min kæreste havde lige fået en smartphone og hentet den app, hvor man kan scanne stregkoder og se oplysninger om varen. Han var som et lille barn, der havde fået nyt legetøj, og så sagde jeg til ham: Hvis den er så god til at scanne, kan du så ikke også lige scanne mig, fortæller Camilla Jensen.

- Først grinede vi ad det, men så var det jeg kom i tanker om, at en mobiltelefon jo udsender et magnetfelt. Fuldstændig magen til det, man bruger i en MR-scanner på sygehuset. Hvad nu, hvis man kombinerede det med stregkodescanneren, fortsætter Camilla Jensen.

Test på sig selv

Som sagt så gjort. Efter et par timers arbejde med at programmere de to funktioner sammen, var it-eksperten klar til at teste den på sig selv.

- Min kæreste tændte for stregkodelæseren og strøg forsigtigt mobilen hen over min mave. Pludselig stod der et knivskarpt billede af fosteret, og ved at bevæge mobilen lidt rundt, kunne vi skelne detaljer.

Det var dér jeg fandt ud af, at jeg ventede en lille dreng. Det var simpelthen så fantastisk, at jeg begyndte at tude. Både over at se min baby og over at have sparet 3000 kroner til en scanning, siger Camilla Jensen.

Da hun efter barsel vendte tilbage til sit arbejde på Digitale Medier, fortalte hun sin chef om opfindelsen.

- Han var lidt skeptisk, men så håndscannede jeg hans mave med en iPhone og konstaterede, at han havde fået fjernet blindtarmen. Så var han overbevist, ler Camilla Jensen.

Hvad skal barnet hedde?

Et program til en smartphone kaldes en app, og da scanningen giver det første glimt af barnet, gav navnet sig selv: FirstApp.

Scanningsbilledet kan naturligvis oploades med det samme til Facebook, ligesom mobilens gps-funktion gør, at du kan gå ind på Google Maps og se, hvor scanningen er udført.

FirstApp installerer sig selv på din iPhone eller Android-mobil og kan downloades fra Fyens.dk helt gratis.

- Vi gør det gratis, dels fordi vi kan spare vores brugere for nogle penge, og dels fordi vi ser et indtjeningspotentiale. For eksempel i form af en skjult stregkode på scanningsbilledet, der leder mobilen videre til en hjemmeside for bleer eller barnevogne, forklarer Richard Wraae, direktør for Digitale Medier.

Der arbejdes allerede på en ny version af programmet, som udnytter mobiltelefonens indbyggede mikrofon og optager barnets hjertelyd.

- Den bliver dermed endnu mere virkelig, så den kommer til at hedde FirstAppReal, afslører Richard Wraae.

Scan fostret med mobilen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce