Forår på café-menuen

Café Under Uret følger med tiden og kunne lige så ligge i en storby, som i Svendborg.
Foto: Roland Petersen

Forår på café-menuen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Under Uret er blandt cafépionererne og er alligevel fulgt med tiden. Den kunne lige så godt ligge i en storby som på et Svendborgstrøg

Det er en aften, hvor ”foråret så sagte komme” mere er titlen på vejrudsigten end en erindringsbog af digterpræsten Kaj Munk. I virkeligheden er huen igen trukket godt ned om ørerne.

Det, som trækker mod et caébesøg, er skiltet udenfor med ”FORÅRS-menu”. Foråret er ellers for sagte til at mildne den stride østenvind, som får selv de opstablede stole på det, som engang bliver udendørs fortovscafé, til at klirre i skelettet af kulde. De står bogstaveligt ”under uret”, som engang hang på en ellers anden banegård.

Bloklysene er tændt i de store lygter udenfor, men det er de også ved juletid. Hurtigt indenfor i håb om, at en bordreservation har bevirket, at man skal sidde rigtig langt fra døren, der på enhver café med respekt for sig selv skal være ren svingdør ved ”gå i byen-tid” før og efter biograf, teater og andre begivenheder.
Stenbiderrogn i halvkugle med lige så runde knasende rug- og landbrødsskiver, creme fraiche og rødløg. Så er det forår! I hvert fald på tallerknen.
Stenbiderrogn i halvkugle med lige så runde knasende rug- og landbrødsskiver, creme fraiche og rødløg. Så er det forår! I hvert fald på tallerknen.
Foto: Roland Petersen

Caféborde skal også passes

I det tredelte lange lokale, fremkommet ved at man engang lagde to ”pænere værtshuse” sammen, ligger bar, køkken m.m. lige frem. På væggen ved køkkenet hænger den sorte tavle, som i aften beskriver dagens suppe, der er en næsevarmer med chili, og dagens vegetarret, som er thainudler med grøntsager.

Et trin ned, lige i midten, skal vi sidde. Til højre for os, kan man gå op til mere intime båse og en kobberskinnende væg, der bryder stilen med de andre vægges moderne farvestrålende lærreder. Caféens ”sofaer” er gamle dages brune togsæder, der er et både pænere og blødere bekendtskab, end da de bumlede på skinnerne mellem Odense og Svendborg. Man kan også vælge at sidde mere ”ret” på caféstole. Der er liv rundt om, som der skal være på en café. Der er både fødselsdags- og venindefest, kan man se af flag og blomster. Andre skal lige spise hurtigt før aftenens underholdning.

Det unge personale snor sig mellem bordene, og vores tjener, der hedder Sussie Overlund, forstår at passe bordet som på en bedre restaurant.

Rogn med rugbrødsknas

Vi vælger brun øl fra Carlsberg og senere Jacobsen, men det er først efter, min trofaste gå i byen-svoger må skylle sin skuffelse ned. Han spotter fadølshanen med den belgiske Leffe-øl. ”Månedens øl” er formasteligt udsolgt og det midt i måneden! Surt!

Til gengæld smager forretten, den lyserøde stenbiderrogn, af rent forår. Arrangeret i pæn halvkugle, anrettet på den bådeformede tallerken med en lille salat, citron og lime, dild og fyldig creme fraiche. Dertil to små runde stykker knas-ristet rug- og landbrød .

På bordet er kommet den første karaffel isvand med pynt og smag af tre gange citrus: lime, citron og appelsin.

Når englene synger sødt

Vandkaraflen udskiftes flere gange, og vores tjener har fin timing med, hvornår der skal ryddes af mellem retterne.

Hovedretten er seks skiver rosastegt andebryst, anrettet smukt i vifte. Den tilpas tynde fedtkant er glaseret med sesamfrø og giver knas til det lækre kød. På den runde tallerken er der to hele ristede forårsløg og små kartofler, grillet med skræl og salt.

Sovsen er smagt til med portvin og serveres med drys af persille. Den velkomponerede ret afrundes sødt med en skøn kompot af majroe og æble.

Til desserten skal vi have kaffe. Svigermor får italienske fornemmelser og vælger en skummende cappuccino, serveret i mellemstor kop med svunget mønster af chokoladedrys i mælkeskummet. Vi andre får en ”almindelig” kop kaffe, der ikke er så almindelig endda. En stærk kop af Lavazza-bønner, med varm mælk i kanden ved siden af. Selvom vi skal have dessert, er der som tilbehør små italienske Biscotti-mandelkager med.

Aftenen slutter med sød englesang. Desserten er en dobbelt chokolademousse med den mørke og hvide lag på lag. Dertil en perfekt vanilje-parfait-kugle og forårsrabarber, langtidsbagt i ovn. Uhmmm!

Forårsmenuen kan man nyde hele april.

Forår på café-menuen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce