Colo-sagen har hjulpet Philip Nielsen


Colo-sagen har hjulpet Philip Nielsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det har styrket Philip Nielsens sag, at en anden rytter hævder at have indtaget clenbuterol uden at vide det.

Det er cykelrytteren Philip Nielsens held, at italieneren Alessandro Colo allerede sidste år fik en dopingdom efter at være blevet testet positiv for clenbuterol i forbindelse med Tour of Mexico.

Colo-sagen har nemlig åbnet omverdenens øjne for, at man uforvarende kan have indtaget stoffet ved at spise forurenet kød.

Det fortæller Torben Jessen, der er formand for Danmarks Idræts-Forbunds dopingnævn, og som dermed har været med til at frikende Philip Nielsen.

- Vi har skelet til Colo-sagen, fordi Philip Nielsen gennem sin advokat har brugt den til at argumentere for sin uskyld.

- Sagen betyder, at det ikke bare er Philip Nielsen, men også en anden cykelrytter, der er blevet testet positiv under de samme omstændigheder. Så stiger sandsynligheden for, at det hænger sammen, som han hævder, siger Torben Jessen.

Han afviser dog, at Alberto Contadors frikendelse for doping under Tour de France eller andre clenbuterolsager har spillet en rolle i vurderingen.

- Vi er ikke blinde og døve. Selvfølgelig har vi fulgt med i de andre sager, men vi har kun baseret vores vurdering på de oplysninger, vi har haft til rådighed.

- Materialet fra de andre sager har været sparsomt, og derfor har vi været meget forsigtige med at trække tråde derfra. Hvad der måtte være foregået under Tour de France har vi ikke tillagt stor betydning, siger Torben Jessen.

Colo fik i sin sag et års karantæne af Coni, den italienske olympiske komité.

Colo-sagen har hjulpet Philip Nielsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce