Mere end rigeligt på Sundet

Møre og velsmagende var skiverne af oksehøjreb med både varme og kolde grøntsager til. Rødvinen på billedet smagte jeg ikke, men nød et glas vand i stedet.
Foto: Yilmaz Polat

Mere end rigeligt på Sundet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Friske råvarer,tilberedt med nænsom hånd og serveret i appetitlige portioner - så store, at vi aldrig nåedetil desserten

En anmeldelse af mad og drikke på Restaurant Svendborgsund burde strække sig over mindst to dage.

Ikke kun fordi der er stemning og hygge i de lavloftede lokaler med udsigt til havnen, men også fordi portionerne er så rigelige, at det selv for en velvoksen mand er en bedrift at nå igennem både for- og hovedret.

Nu er kvantitet i sig selv ikke et adelsmærke, men når kvaliteten samtidig er super, priserne rimelige og atmosfæren varm og god, så bliver måltider engang imellem til en femstjernet oplevelse - som på denne ellers kolde, forblæste onsdag aften på Sundet - stedets kælenævn blandt svendborgensere.

En ægte 60’er menu

Menukortet lover klassiske retter, der ”smager godt og ligner det, det er”. Og ingen tvivl: Poul Bundgaard ville have elsket maden på Svendborgsund - både som Kjeld fra Olsen Banden og som sig selv.

Efter at have studeret udbudet fik jeg lyst til at afprøve en sand 60’er-menu bestående af først rejecocktail med flutes og smør, dernæst oksehøjreb med bearnaisesauce, salat og bagt kartoffel samt til dessert en friturestegt camembert med solbærsyltetøj på ristet brød.

Overfor faldt valget på en forret med lufttørret spansk skinke og bøffelmozzarella og efter det en fyldt ”Rødspætte Kardinal”.

I første omgang bestilte vi kun forret og hovedret - en klog disposition, skulle det vise sig.

Af hensyn til min forret og fiskehovedretten besluttede vi at bestille en flaske hvidvin og så i øvrigt drikke det dejlige kolde isvand, vi også fik serveret.

Valget faldt på en Pinot Gris - en Alsace-vin fra Eschbach-Dornstetter. Lettere tør og samtidig med en rund og fyldig smag af solmodne druer. Ren slik i flydende form.

Parret ved ”bord 1” fik serveret sin stegte flæsk, hvis knasende sprødhed kunne høres tre-fire borde væk, og imens arbejdede vi os igennem rejecocktail og skinke.

Mine saftige rejer lå på en grøn salatbund i et glas på stilk. Garneret med små stykker hvide asparges, agurkeskiver og tomat. På toppen lidt rød og sort ”kaviar” samt en stor skive citron. Dressingen var den traditionelle ”Thousand Island” - i begrænset mængde heldigvis.

Den lufttørrede, spanske skinke var måske ikke friskskåret men smagte godt sammen med de spæde, blandede salatblade, strimler af mozzarella, sorte oliven, cherrytomater og en frisk figen på toppen. Overhældt med en let citron-marinade. Brødet, vi fik til, smagte hjemmebagt og friskt.

Kødskiver i størrelse XXL

Aldrig så snart var forretten spist, før hovedretterne ankom på godt opvarmede tallerkener.

Rødspætten af anselig størrelse smagte som var den fanget om morgenen. Det lækre fiskekød fik følge af citron, rejer, asparges og en meget mild hummersauce. Dertil små, hvide kartofler med et drys persille. En stor, smagfuld og meget mættende oplevelse.

Det samme kan i høj grad siges om menu-tilbudet ”Oksehøjreb”. Tre skiver tilpas rosastegte kødskiver i størrelse XXL med en skefuld bearnaisesauce over. Under kødet gemte sig en håndfuld haricots verts blandet med smørstegte løg. Ved siden af lå et par buketter perfekt dampet blomkål, et forårsløg og en halv stegt tomat krydret med basilikum på toppen.

Som om det ikke var alt rigeligt fulgte også en bagt kartoffel med kryddersmør og en stor skål salat med forskellige røde og grønne baby-salatblade, tomat, løg, oliven, peberfrugt og stykker af fetaost.

Som efterkrigs-barn plejer min ledsager at spise op for mig, hvis jeg bliver mæt, før tallerkenen er tom.

Sat foran portioner a la Sundet måtte selv han give op, og det meste af en skive højreb blev båret ud i køkkenet igen.

Det smagte pragtfuldt, og så må den friturestegte camembert og Banana Splitten prøves en anden god gang.

Mere end rigeligt på Sundet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce