Stenknuser støver - Naboer klager

NCC's naboer klaget over støvgener.
Foto: John Fredy

Stenknuser støver - Naboer klager

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flere af beboerne på Kystvej i Nyborg, der er naboer til NCC på Lindholmhavnen, har klaget over, at virksomheden støver

Sneen omkring Kystvej i Nyborg og støjvolden mod Lindholmhavnen afslører et lag støv, der farver sneen brun. Flere af naboerne har nu klaget til kommunen, fordi de mener at støvet kommer fra NCC’s stenknuseranlæg på havneområdet. En af dem er Suzette Frovin, der bor på Kystvej.

- Jeg synes, det er bekymrende. Det kan ikke være sundt, siger hun til Fyens Stiftstidende lørdag.

Niels-Ole Madsen, der er formand Grundejerforeningen Kystvej Søværts, har også modtaget klager fra medlemmer af foreningen, der
bor på Kystvej, og han har videresendt klagerne til kommunen.

Nyborg Kommunes teknik- og miljøafdeling står nu med sagen. Første punkt på deres dagsorden er at tage kontakt til NCC.

- Vi skal høre NCC, om der er noget, der kan have forårsaget, at det har støvet ekstraordinært. Hvis der er det, skal vi jo høre dem, hvad de har tænkt sig at gøre, for at sikre sig mod det i fremtiden, siger Per Jürgensen, der er sagsbehandler ved teknik- og miljøafdelingen, og som sidder med klagerne.

Er det rimelig?

Hos NCC mener man, at man overholder kravene til at drive virksomhed på grunden. Og Administrerende Direktørfor NCC Roads A/S, Thomas Rask Jensen, svarer på støvkritikken.

- Er det rimeligt, at jeres naboer skal leve med jeres støv?

- Det er jo ikke rimeligt, at man skal leve med noget, der kan gøres noget ved. Og det gør vi også. Men der kan jo være et sammenfald af uheldige begivenheder, der gør, at vi ikke har en chance for at dæmpe støvet. Det er selvfølgelig ærgerligt , hvis det har været sådan. Men er det rimeligt, at det producerende erhvervsliv i Danmark, når de ellers opfylder kravene, skal jagtes af petitesseryttere, der vil gøre livet surt for os? Vi skal jo have mulighed for at skabe værdi i samfundet, når vi ellers overholder landets love og regler. Men vi har ingen interesse i at blive uvenner med vores naboer, siger direktøren.

Stenknuser støver - Naboer klager

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce