To terrortiltalte er frifundet i Sverige


To terrortiltalte er frifundet i Sverige

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Beviserne i en sag om terror er for tynde, konkluderer den svenske landsret og frifinder de to tiltalte.

De to svensksomaliere, der i byretten er idømt fire års fængsel for at have planlagt en terrorhandling, er blevet frikendt af landsretten i den vestsvenske by Göteborg.

Beviserne er ifølge retten for svage.

Mændene på 23 og 26 år fra Göteborg og Stockholm blev frikendt af en enstemmig landsret, der nåede til den samme konklusion som et mindretal i byretten: nemlig at beviserne ikke holdt til at dømme dem for at planlægge et terrorangreb.

I byretten blev de to mænd idømt fire års fængsel for terrorplanlægning.

Dommen blev anket, og efter landsrettens behandling af sagen blev de to sluppet ud af varetægtsfængsel. De var været frihedsberøvet siden maj og juni sidste år.

Mændene var anklaget for at have til hensigt på et tidspunkt, usikkert hvornår, at gennemføre et selvmordsangreb, usikkert hvor. At begge har haft sympatier for den somaliske organisation al-Shabab og deltaget i dens træningslejr i Somalia, ligger fast.

Retten konstaterer, at selv om al-Shabab har benyttet sig af selvmordsattentater med sprængstoffer, så er der ifølge dommen ikke noget, der tyder på, at en person, der går ind i al-Shabab, automatisk påtager sig at udføre et selvmordsangreb.

Den afgørende forskel på de to retsinstansers afgørelser ligger i spørgsmålet om, hvorvidt de to mænd, inden de rejste til Somalia, havde påtaget sig at udføre selvmordsangreb på svensk jord eller ej. At have sympati for al-Shabab er i sig selv ikke nogen forbrydelse.

Landsretten i Göteborg fastslog onsdag, at beviserne ikke var tilstrækkelige og valgte derfor at frifinde de to mænd.

To terrortiltalte er frifundet i Sverige

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce