Foreningen Far raser over hundesag

En hundeadfærdsspecialist har beskrevet Kovo som "utroligt afbalanceret, velstimuleret og ustresset". Alligevel har statsforvaltningen besluttet, at han ikke må være hjemme, når michael Djursaas søn kommer på samvær.
Foto: Michael Bager

Foreningen Far raser over hundesag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Usmageligt at myndighederne blander sig i, om far har hund i hjemmet under samvær med sønnen, mener foreningens talsmand.

Det er helt urimeligt, at Michael Djursaa fra Odense skal vælge mellem sin søn og sin hund.

Det mener pressetalsmanden for Foreningen Far, Lars Hansen.

- Hvis hunden er bidsk, skal den jo aflives. Hvis den er sød og rar, er det en usmagelig indblanding fra myndighederne. En indblanding, samboende forældre aldrig ville finde sig i, og som samværsforældre heller ikke burde udsættes for, siger han til Fyens.dk.

Begrundet i morens bekymring

Statsforvaltningen har besluttet, at Michael Djursaa ikke må få samvær med sin fireårige søn, hvis hans hund, Kovo, er i hjemmet.

Begrundelsen er, at Kovo tilhører racen Amstaff - en race, der blev forbudt sidste år. De hunde, der allerede lever i Danmark skal dog ikke aflives, men der må ikke avles på dem, og de må ikke skifte ejer.

Sønnens mor er bekymret for, at det er farligt for sønnen at være sammen med Kovo. Statsforvaltningen begrunder beslutningen med, at racen har farlige egenskaber, og at morens bekymring kan skade forældrenes samarbejde.

- Den har jeg ikke hørt før

Foreningen Far har set mange eksempler på, at bopælsforældre - typisk mødre - stiller krav om, hvordan samværsforældrene - typisk fædrene - skal indrette sig.

- Der er mødre, der forlanger, at fars nye kæreste eller barnets farmor ikke må være til stede under samvær. Men en hund - den har jeg ikke hørt før, siger Lars Hansen.

Han opfordrer på det kraftigste Michael Djursaa til at klage over afgørelsen, som han betegner som lemfældig.

- Han er også velkommen til at henvende sig på vores kontor i Odense, siger Lars Hansen til Fyens.dk. 

Læs på Fyens.dk onsdag: Interview med Michael Djursaa om sagen.

Foreningen Far raser over hundesag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce