Ny fynsk øl forbudt af Fødevarestyrelsen


Ny fynsk øl forbudt af Fødevarestyrelsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Øllen "Rough Snuff" som er brygget på Midtfyns Bryghus, kan gå hen og blive et samlerobjekt. Den er nemlig blevet forbudt af Fødevarestyrelsen, fordi den indeholder tobak.

Brobyværk: Eddie Szweda, som ejer Midtfyns Bryghus, står i en mærkværdig situation.

En af nyskabelserne fra bryghuset, øllen "Rough Snuff" er blandt de 10 finalister i Danske Ølentusiasters afstemning om årets ølnyhed. Men den er nu blevet forbudt af Fødevarestyrelsen, fordi den indeholder snus - og det er ikke tilladt at komme tobak i fødevarer, skriver Fyns
Amts Avis tirsdag.

Hvis øllen vinder afstemningen blandt ølentusiasterne, kårer de altså en øl, som ikke længere produceres.

Ingen tilbagekaldes

- Vi forsøger jo, at være innovative og lave noget, som ingen har lavet før, og i den forbindelse har vi tilsat den nye øl lidt snus. Det vil sige, at der også er lidt nikotin i øllen, men det er altså nul komma nul nul ingenting og absolut ikke noget, nogen tager skade af. Alligevel har Fødevarestyrelsen nu meddelt mig, at jeg skal indstille produktionen, fordi man ikke må tilsætte fødevarer noget, der ikke er fødevarer, forklarer Eddie Szweda til Fyns Amts Avis tirsdag.

De øl, som allerede er på markedet, skal dog ikke tilbagekaldes - så hvis man endnu ikke har smagt, hvordan øl og tobak gør sig sammen, findes den forbudne drik stadig i forskellige butikker.

Rough Snuff er en mørk, belgisk ale-type med ni procent alkohol.
Fakta
- Det vil sige, at der også er lidt nikotin i øllen, men det er altså nul komma nul nul ingenting og absolut ikke noget, nogen tager skade af.

Ny fynsk øl forbudt af Fødevarestyrelsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce