Stor service til lille selskab

Jordskoksuppen med knasende drys af ristet parmaskinke, persilleolie og grovbrød. Hvidvinen på billedet er sikkert god, men ikke den Laforet 2008, vi nød.
Foto: Jørgen Outzen

Stor service til lille selskab

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hotel Troense kan tage store selskaber og konferencer. Restauranten viste forleden kunsten at storforkæle kun tre gæster en hel aften

De kunne have sagt nej, og tjeneren kunne have set sur ud, for denne snuskregnsure aften i februar var vi tre: svigermor, svoger og jeg, de eneste gæster i restauranten på Hotel Troense.

Det var langtfra tilfældet.

Allerede ude fra mørket ligner restauranten, der i dagslys og på lysere årstider er kendt for udsigten over Svendborgsund og den lille havn, en oplyst festsal.

Inde står en tjener på spring med bord til tre. Ikke bare her, men på alle borde blafrer et sandt hav af levende lys. I vindueskarmene glas med fyrfadslys. I lokalets bagerste del buldrer det lystigt i pejsen. Bag kulisserne er der travlhed, for et par dage senere skal der være stort valentine-arrangement på hele hotellet.

Det kan være rart med liv omkring sit eget selskab, men det er hurtigt glemt på grund af den venlige og hurtige service, leveret af et sandt énmands-show af en tjener. Han ikke bare svarer på spørgsmål, men som en ånd fra et østerlandsk eventyr opfylder han tre ønsker. De to står endda ikke på menuen.

Sød hilsen fra kokken

Vi vil smage vintermenuen. Desserten, den franske æblekage Tarte Tatin, har vi næsten lige fået.

Tjener-ånden flyver til køkkenet og vender tilbage med hilsen fra kokken, der vil lave en desserttallerken med lidt af hvert fra ” det søde kort”.

Der vælges den foreslåede franske hvidvin til forretten. En Laforet, bourgogne af chardonnay-druer, årgang 2008. En vin med spændende eftersmag . Lidt lig tør sherry, er vi enige om.

Vi skal have jordskoksuppe. En rodfrugtsuppe kan være bleg og melet. Man kan føle sig som Kipling-fablens lille elefant, der stikker snablen i en grågrumset Limpopoflod.

Denne suppe er tværtimod en himmerigsmundfuld. Cremet og med lækker røget smag af små knasende stykker parmaskinke. En krans af persilleolie giver kulørt øjeguf til den fløjlsbløde lyse suppe. Der serveres et stykke godt grovbrød til.

Løg-vin-sennep-balance

Mens vi venter på hovedretten, som er oksefilet, og lytter til den dæmpede musik på anlægget, der skifter fra let klassisk over filmmusik til Sinatra, spørger min svoger, om vi ved, hvad grønsaltet torsk er? Det er han nemlig inviteret ud til i weekenden.

Vi spørger den tjenende ånd, som vips er tilbage med en googlet opskrift og har opfyldt det andet ønske.

Vinen til fileten er den anbefalede røde bourgogne fra samme vinhus. Den er let med dejlig duft af bær. Da vi senere smager kødet, kunne en mere fyldig vin også have været dejlig.

Den møre mediumstegte oksefilet serveres på ristede hvedekerner med honningglaseret selleri, gulerod, rødbede og pastinak, skåret i mundvenlige bidder. Ved siden af den perfekte gulerods-puré, let som en sommersky, er det lille stykke spinattimbale ingen fest. Kartoflen er en muffin-formet pommes røsti. Den revne kartoffel knaser herligt på kartoffelkagens top, men er lidt tør inde i midten.

Køkkenet har en sovsemester. Kanden med sauce Robert, som flere gange udskiftes, så den hele tiden er varm, er et hit. Små stykker skalotteløg anes og giver smag i den nougatbrune sovs, der er fint afstemt med hvidvin, peber og sennep.

Svigermors doggy bag

En kande med velbrygget kaffe afrunder måltidet sammen med kokkens improviserede desserttallerken.

På den er alt, hvad folk med ”søde tænder” kan begære. En lækker tung chokoladekage og et stykke mandeltærte med sprød karamel er sværvægterne. Dertil en liflig mango-sorbet, syltede fileter af appelsin, en chokolade-mousse med rigtig blød konfekt-konsistens, æblesirup og et forårsgrønt blad af citronmelisse som punktum for rejsen gennem dessertkortet.

En mæt svigermor meddeler, at hvis hun stadig boede i New York, var en doggy bag til den fristende mandelkage ikke af vejen. Vor tjener bringer ved døren kagen i staniol.

Stor service til lille selskab

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce