Med kommunens hjælp er alenemor og hendes toårige søn på vej væk fra odenseansk lejlighed, der er fyldt med den farlige skimmelsvamp
Skimmelsvamp kryber meterhøjt op ad væggene, og den forkætrede svamp har også taget bolig på møblerne i lejligheden på Tietgens Allé i Odense. Den toårige søn Romeo er i behandling for astmatisk bronkitis, og Jane Dreyer Nielsen lider selv af en voldsom hovedpine.

Alligevel er det en 23-årige alenemor i et strålende humør, som fyens.dk taler med.

- Vi er på vej væk fra lejligheden. Jeg er ovenud lykkelig, siger Jane Dreyer Nielsen.

Fredag berettede fyens.dk om de usle forhold, som mor og søn lever under i den fugtige og skimmelbefængte lejlighed midt i Odense. Mandag var fagfolk fra Odense Kommune forbi lejligheden for at vurdere forholdene. Konklusionen er klar:

Det er sundhedsfarligt at bo i lejligheden, og derfor skal mor og barn væk fra stedet.

Anne Kirsten Leth, som er byggesagsbehandler i Odense Kommune, oplyser til fyens.dk, at der er varslet et forbud om at bo i lejligheden. Der er tale om et forbud, som vil træde i effekt fra 21. januar.

Kommunen betaler

- Jeg har fået at vide, at kommunen både vil betale for min flytning og min midlertidige genhusning.

Det bekræftes af Anne Kirsten Leth.

- Loven pålægger kommunen at betale de fleste omkostninger i den forbindelse, siger byggesagsbehandleren.

Jane Dreyer Nielsen fortæller, at hun har fundet en lejlighed, som hun og sønnen kan flytte ind i fra midten af næste måned.

Får sit depositum

Allerede da fyens.dk talte med Jane Dreyer Nielsen i sidste uge, havde hun den nye lejlighed på hånden. Dengang var hun meget i tvivl om, hvorvidt hun ville have råd til at flytte ind i lejligheden.

Hun fortalte, at udlejeren ville tilbageholde depositummet og bruge pengene til at fjerne skimmelsvampen.

- Men nu har jeg fået besked på, at jeg får 75 procent af mit depositum tilbage. Resten vil blive holdt tilbage, indtil det er kontrolleret, om jeg har misligeholdt lejligheden. Og det har jeg jo ikke.
  • Fyens Stiftstidende

Mere om emnet

Se alle
Svamperamt lejer kan få det halve

Svamperamt lejer kan få det halve

Fanget blandt skimmelsvamp

Fanget blandt skimmelsvamp