For meget af for lidt

Man skal holde sig fra den kedelige buffet, hvis man vil have værdi for pengene på ”Frk. Jensens”.
Foto: Yilmaz Polat

For meget af for lidt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hos Frøken Jensens går man ikke sulten fra bordet. Men der bliver heller ikke kræset for gæsterne

I Mellemgade i Faaborg ligger side om side med butikkerne det lille spisested ”Frk. Jensens”. Et sted, der fungerer som café om dagen og a la carte restaurant om aftenen. Enkelte måneder om året tilbyder restauranten også buffet.

På denne lørdag aften i december er der næsten fyldt op i den lille restaurant. En særdeles veloplagt ansat tager imod os ved døren og gelejder os hen til det reserverede tomandsbord, der står midt imellem en lang række af borde.

Her sidder vi meget tæt på et større selskab og lige ved siden af begge naboborde. Det er for tæt. Specielt, fordi der er spotlys i hele restauranten og ikke det varme lys, som der bør være på en aftenrestaurant. Der er med andre ord hverken stemning eller albuerum til privat samtale.

Med menukortene følger en rap introduktion til aftenens valgmuligheder. Vi kan vælge fra to a la cartemenuer eller julebuffeten, der ifølge kortet byder på ”alverdens hjemmelavede lækkerier”. Vi vælger det sidste - det er trods alt december - og får hertil en snaps og en juleøl fra Thisted Bryghus. ”Frk. Jensens” har et glimrende og varieret vin- og ølkort.

Buffet er altid et sats

Det er altid et sats at vælge en buffet. Der er svært at gå sulten derfra, men maden er aldrig lige så frisk, som når den bliver serveret direkte fra køkkenet. Og det kræver årvågenhed fra personalet at fylde op, så der hele tiden er nok af det hele. Den del vender vi tilbage til.

Buffeten rummer alt, hvad man kan ønske sig af julemad. Fisk i diverse afskygninger, medister, ribbensteg, frikadeller, æbleflæsk, leverpostej, blodpølse og meget mere. Tallerkenerne er dejligt store, så man behøver ikke klatte retterne oven i hinanden.

Smagsoplevelsen er dog til den triste side. Ribbenstegen er mør, men uden sprød svær, lakserullen for sej til at skære igennem, og rejerne små og vandede. Hvis brødet er hjemmebagt, bør kokken se sig om efter et andet arbejde, og generelt er der ikke noget, der løfter sig op på et ordentligt niveau. Det hele giver en flad fornemmelse i munden.

I stedet burde køkkenet have valgt at fokusere på færre, men bedre retter. Og så savner jeg noget grønt. Det er ikke andet end kød og fisk i lange baner, og selv om julemad traditionelt er fed mad, så falder det her for tungt i maven.

Imens vi slår mave, kan vi alt for nemt følge med i naboernes samtaler. Nu ved jeg for eksempel, hvordan det er at være 58 og arbejdsløs, og hvorfor det er lidt svært med ekskærestens nye kæreste, selv om hun er sød ved børnene. Alt sammen meget informativt, men jeg vil hellere kunne høre min egen gæst - og kun vedkommende.

Tynd kaffe

Vores tjener er kvik til at svare på spørgsmål, men hun er ikke rundt og tjekke bordene i løbet af aftenen.

Det ville ellers have været rart. Vi må selv hente et kaffekort til desserten og bestiller så en ”kafao” - chokolade med espresso - til mig og en cappucino til den anden side af bordet. Begge dele smager, som var de fortyndet ekstra med vand.

Imens kaster vi os over buffetens søde afdeling. Ostelagkage, frugtkage, risalamande og chokoladekage frister ganen, selv om vi allerede er godt mætte.

Ostelagkagen smager forrygende, cremet, frisk og knasende. Resten smager som noget, der er tøet op fra fryseren. Det er tvivlsomt, om nogen af kagerne er lavet i ”Frk. Jensens” køkken, men kigger man på mængden alene, er det et imponerende udvalg til pengene.

Generelt er ”Frk. Jensens” et hyggeligt og indbydende lille spisested, men vil man have kvalitet frem for kvantitet, skal man fravælge buffetten. Og så skal der gøres noget ved indretningen, så man ikke sidder som sild i en tønde.

Mit råd til køkkenet er: Hold jer til det, I er bedst til. Lidt, men godt.

For meget af for lidt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce