Løb er verdens mest enkle motionsform

Der blev lyttet meget opmærksomt på de mange informationer ved det første møde med Løb med Avisen, som nu begynder den syvende sæson. Mange hundrede interesserede var mødt op på Hunderupskolen, hvorfra fællestræningen også foregår hver mandag aften klokken 18.30 indtil sidst i maj.
Foto: Birgitte Carol Heiberg

Løb er verdens mest enkle motionsform

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mange hundrede interesserede var mødt op til informationsmøde om Løb med Avisen. Næste mandag begynder træningen for alvor

Odense: Egentligt handler det såre simpelt om at sætte først den ene og så den anden fod forrest, og inden man ser sig om, er man løbende.

- Løb er verdens mest simple motionsform. Kan man gå, kan man som regel også løbe. Går man hurtigere og hurtigere, kommer man til sidst til at løbe. Vi kan alle løbe, og nogle bedre end andre.

Sådan forklarede Torben Simonsen, løbsdirektør i H.C. Andersen Marathon, i aftes de mange hundrede fremmødte til informationsmøde om Løb med Avisen.

Det er syvende år, at Løb med Avisen skal hjælpe nybegyndere og let øvede i gang med at løbe, godt hjulpet af 50 frivillige fra blandt andet løbeklubberne Odense Gymnastik Forening, Fjordager IF og Næsby IF.

Ved premieren i 2005 var der 165 deltagere. Sidste år var der 1745, altså flere end 10 gange så mange.

- Kurven skal knækkes ligesom med arbejdsløsheden. Vi vil gerne ned på mellem 700 og 1000 deltagere. Så kan vi bedre være her og bedre løbe i grupper, hvor alle kan komme med over krydsene, når der er grønt lys, sagde Torben Simonsen.

I aftes fik de fremmødte en masse råd til, hvordan de skal holde sig løbende de næste 20-21 mandage, hvor der er fællestræning fra Hunderupskolen på Solfaldsvej.

Syv træningsgrupper har de at vælge imellem, og på mandag er det alvor. Så skal deltagerne i løbeskoene og ud på tur ledet af frontløbere og fartholdere med orange veste.

Træning på egen hånd

Løb med Avisen er ikke kun lagt an på, at deltagerne skal løbe mandag aften. De skal også gerne ud på egen hånd yderligere et par gange om ugen.

- Det er meget afslørende, hvem der ikke passer træningen. Det afsløres i løbet af fire-fem uger, så hold ved og hold gang i træningen, sagde Torben Simonsen.

Hen over foråret får deltagerne også råd om skadesforebyggelse, kostvejledning, valg af løbesko og -udstyr, og mange andre tips.

- Løb med Avisen skulle gerne være starten på en masse gode oplevelser, lød det fra Torben Simonsen.

Løb er verdens mest enkle motionsform

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.