Bagmandspolitiet hiver direktør og salgschef hos Erik Jørgensen A/S i retten.
Tved: Statsadvokaten for Særlig Økonomisk Kriminalitet (SØK) har besluttet at rejse tiltale mod Erik Jørgensen Møbelfabrik A/S i Tved for overtrædelse af konkurrencelovens § 6.

Virksomheden, der er kendt for produktionen og salget af kendte, danske møbel­klassikere, tiltales for at have indgået aftaler med sine forhandlere om at overholde bestemte priser ved videresalg af designermøbler – såkaldt bindende videresalgspriser.

Der er samtidig rejst tiltale mod virksomhedens direktør og salgs- og marketingchef.

Direktøren afviser

Bagmandspolitiets behandling af sagen er sket på baggrund af en anmeldelse fra Konkurrencestyrelsen i 2008.

Virksomhedens administrerende direktør, Niels Jørgensen, afviser anklagerne.

- Vi mener, at anklagerne er ubegrundede. Vi har ikke indgået aftaler om bindende videresalgspriser, men i øvrigt fører vi ikke sager i pressen. Vi afventer nu det videre forløb, siger Niels Jørgensen.

Blandt Erik Jørgensens forhandlere på Fyn er blandt andre P. Lindegård Poulsen, Schiang Living, Central Møbler og Hårby Boligmontering. Erik Jørgensen Møbelfabrik A/S, der i det senest offentliggjorte regnskab havde 50 fuldtidsansatte medarbejdere, er en pænt velpolstret møbelfabrik.

Egenkapitalen var i 2008/2009 på 27 millioner kroner trods et underskud på 4,4 millioner kroner i et år, der var præget af den globale krise og pengeknaphed til dyrere forbrugsgoder.

Der er balance igen

Ifølge Niels Jørgensen er de dårlige konjunkturer dog vendt. Møbelfabrikken har endnu ikke offentliggjort det regnskab, der sluttede 1. oktober i år.

- Men jeg kan røbe så meget, at der atter er balance i tingene efter, at vi har tilpasset vores omkostninger. Panikken er væk, og der er kommet mere ro blandt vores forhandlere, der igen tør købe til lager, siger Niels Jørgensen, som ejer virksomheden sammen med sin bror, Ole Jørgensen.

Han taler om en spirende optimisme både i Tyskland, Norge og Sverige, hvor man nu har styrket sin salgskanal.

- Også i Danmark kan vi mærke, at købekraften er stigende inden for luksusvarer, siger Niels Jørgensen.
  • Fyens Stiftstidende