Tyskere er mest islam-negative


Tyskere er mest islam-negative

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Befolkningen i Tyskland ser mere negativt på islam end tyskernes naboer, herunder danskerne.

Et flertal af tyskerne ser mere negativt på muslimer og islam, end flere af Tysklands nabolande gør.

Det er resultatet af en undersøgelse, som er lavet af sociologen Detlef Pollack fra universitetet i Münster.

- Sammenlignet med Frankrig, Holland og Danmark er der en mere hård og intolerant forståelse for udefrakommende religioner i Tyskland, siger han til avisen Die Zeit.

Ifølge sociologen er de fleste tyskere uenig med en nylig erklæring fra Tysklands præsident, Christian Wulff, der sagde, at islam "hører til i Tyskland".

Færre end fem procent af tyskerne mener, at islam er en tolerant religion. I Danmark, Frankrig og Holland er tallet omkring 20 procent, siger undersøgelsen, der også fortæller, at et flertal i de tre lande ser positivt på muslimer.

I Tyskland er det anderledes. I den vestlige del af landet siger 34 procent, at de ser positivt på muslimer, mens tallet i den østlige del af Tyskland er 26 procent.

Undersøgelsen kommer i hælene på den intense debat, der i de seneste måneder har raset i Tyskland om spørgsmålet om integration af muslimer i Tyskland.

Højtstående politikere, herunder forbundskansler Angela Merkel, har sagt, at indvandrere må gøre mere for at lære det tyske sprog, tysk lovgivning og tysk væremåde og vaner.

Undersøgelsen er baseret på interview med 1000 mennesker i hvert af de fire lande.
Fakta
- Sammenlignet med Frankrig, Holland og Danmark er der en mere hård og intolerant forståelse for udefrakommende religioner i Tyskland.

Tyskere er mest islam-negative

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce