Selvom temperaturen falder udenfor, behøver din varme regning ikke ryge op under loftet. Læs her hvordan du sparer på varmen - helt gratis
Snart falder sneen udenfor, og så vil vi selvfølgelig gerne kunne holde varmen indenfor. Men varmeregningen behøver ikke skyde i vejret af den grnd.

Fyens.dk har spurgt chefkonsulent Richard Schalburg fra Dansk Energi, hvordan vi kan spare på varmen.

Brug alle radiatorer

Når du skruer op for varmen, skal du huske at bruge alle de radiatorer, du har i huset. Og sørg for at indstille dem alle til samme niveau. 

- Det er en klassisk fejl. Men det er dyrt, hvis der står en enkelt radiator og pumper løs, fortæller Richard Schalburg.

Undgå at stille ting på radiatorerne

Lad være med at hænge bukser til tørre på radiatoren og sørg for, at der ikke hænger lange gardiner ned over dem.

Selv en temperaturnedsættekse på én grad sparer dig for mange penge hvert år. Skru derfor en anelse ned for varmen og brug i stedet en varm sweater og et par uldne sokker.

- En radiator er ikke til at tørre tøj på. Den skal stå fri, så varmen kan cirkulere i rummet, fortæller han.

Luft ud - mange gange

Luft ud flere gange dagligt i kort tid for at få fugten ud af rummene.

- Fugtig luft er sværere og dermed dyrere at varme op. Så det kan virkelig betale sig at lufte ud, fortæller Richard Schalburg.

Skru ned for varmen om natten

Nogen har en automatisk timer på deres fyr, så de kan sænke temperaturerne om natten og dermed spare på varmen. Men man skal ikke skrue for meget ned, understreger Richard Schalburg.

- Man skal ikke køle hele huset så meget, at man skal varme det hele op igen om morgenen. Så er man lige vidt. Men det kan godt betale sig at skrue en smule ned om natten, siger han.

Væn dig til koldere temperatur

Selv en temperaturnedsættekse på én grad sparer dig for mange penge hvert år. Skru derfor en anelse ned for varmen og brug i stedet en varm sweater og et par uldne sokker.

- 21 grader er faktisk den ideele temperatur. Nogen synes så, at det er for koldt. Men det koster så bare det ekstra, fortæller han.

Få tjekket dine radiatorer

Har du nogle radioatorer, der er enten meget koldere eller meget varmere end de andre, så få nogen til at tjekke dem.

- Hvis man har en dårlig radiator, kan det sagtens betale sig at få den tjekket. Det er for eksempel skidt, hvis man har en radiator, der står og banker. Det er et tegn på dårlig cirkulation, fortæller Richard Schalburg.

Træk gardinerne for

Endelig kan det være en god idé at trække gardinerne for om natten, hvis man har nogen. De kan virke som isolering.

Rigtig god vinter!
  • fyens.dk

Mere om emnet

Se alle
Kulde giver chokregninger

Kulde giver chokregninger

Vand og varme bliver dyrere

Vand og varme bliver dyrere