Udsigt til en ny by i 2018

Højhuse på op til 14 etager er en mulighed i området ved Fisketorvet og I. Vilhelm Werners Plads, når Thomas B. Thriges Gade lukkes. Illustration: Juul/Frost Arkitekter

Udsigt til en ny by i 2018

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mens arkitekterne er i tænkeboks, vover Fyens Stiftstidende at give et bud på, hvad den historiske byomdannelse af Thomas B. Thriges Gade kan ende med. Spådommen er baseret på de oplysninger, der er tilgængelige i øjeblikket.

Odense: Morgensolen skinner over Odense, og fra tagterrassen på den nyåbnede Sky Cafe på 14. sal i centrum af byen er der panoramaudsigt.

Her fra toppen af det højeste af de tre nybyggede højhuse ved Fisketorvet og I. Vilhelm Werners Plads på den strækning, der tidligere var den travle Thomas B. Thriges Gade, er der mod syd frit udsyn til kirkerne og Odense Ås snoede kurver.

De grønne arealer ved åen er blevet koblet sammen med den nye bydel, så det nu er et sted, hvor flere mennesker opholder sig.

Mod øst kan man følge Overgades forløb i fugleperspektiv, mens man sipper af sin café latte. Og mod nord kan man se havnen og lade blikket vandre ud over kanalen. Stille skarpt på uendeligheden.

Ahh ... det føles dejligt at stige op, helt herop hvor man kan holde en pause fra byens stress og jag.
Kortet viser nogle af de overordnede rammer, som et fremtidigt projekt for Thomas B. Thriges Gade skal leve op til.
Kortet viser nogle af de overordnede rammer, som et fremtidigt projekt for Thomas B. Thriges Gade skal leve op til.

Motorgade væk

Odenses nye Musik- og Teaterhus rejser sig også i nordlig retning - oppe på det, der tidligere var den store parkeringsplads ved krydset Thomas B. Thriges Gade og Hans Mules Gade.

Ved et kig ned mod jorden fra tagterressen ser man, at Thomas B. Thriges Gade er væk. I stedet er den før så larmende og travle firesporede vej med over 30.000 biler i døgnet nu blevet til et sted for mennesker.

En ny bydel er opstået. En blanding af høje og lave nye bygninger er skudt op, bilerne er forsvundet, og i stedet har cyklister og fodgængere taget magten.

Eneste motoriserede køretøj er den lille citybus, der cirkler rundt i midtbyen, og som det gratis at hoppe ombord i.

Der er også udsigt til de to steder på den tidligere Thomas B. Thriges Gade, hvor der er gjort klar til at bygge perroner, når letbanen på et tidspunkt bliver bygget.

Læs mere om udsigten i fremtidens Odense i Fyens Stiftstidende søndag.

Udsigt til en ny by i 2018

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce