Stjerne ved et tilfælde

Skuespilleren og ´tv-værten Robert Hansen fra blandt andet biografhittet "Kærlighed ved første hik" bestyrer sammen med hunden Walther "Sommersummarum", DR´s morgenbørneprogram i skolernes sommerferie.
Foto: Jacob Langvad Nilsson, Nordfoto

Stjerne ved et tilfælde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

STUDIEVÆRT: Robert Hansen er skuespiller og vært på DR's roste "Sommersummarum"

Køen af ivrige børn er lang og vibrerer uroligt og mumlende. Omkring 100 børn fra seksårsalderen til de tidlige teenageår står efter hinanden i en lang slange, der stikker ud fra den 21-årige Robert Hansen. Han sidder ved et lille bord og skriver autografer på et foto af ham selv og hunden Walther.

For jobbet som studievært på DR TV's morgenbørne-program "Sommersummarum" er langt fra overstået, bare fordi udsendelsen er forbi, og kameraet er slukket. For mens medværten Walther, en stor golden retriever, kan lægge sig og bide lidt i sin bold, må Robert tage konsekvensen af sin popularitet og grifle løs en ekstra halv time, inden han kan gå til efterkritik og fortjent brunch.

Scenen er jernalderbyen i Forsøgscenter Lejre, og forud er gået halvanden times direkte fjernsyn, hvor Robert blandt andet har testet is sammen med sukkersyge børn, slåsset med vikinger og spist jernaldermad.

Robert Hansen er ikke uvant med ivrige fans og autografjægere. Selv om han kun er 21 år, har han været skuespiller i næsten otte år, siden han som 13-årig ved et tilfælde fik hovedrollen i filmen "Vildbassen".

- Det var min mormor, der sendte et billede af mig ind til filmselskabet, uden at jeg anede noget om det. Og da jeg så blev kaldt til casting, var vi inde fire ad gangen og aflægge prøve, så jeg havde slet ikke regnet med noget, fortæller Robert Hansen.

Opmærksomhed

Derfor var Robert nærmest ved at falde bagover, da han fik rollen som vildbasse, men siden er rollerne faldet over ham. "Krummerne 3", "Operation Cobra", "Cirkus Ildebrand", "Dykkerne" og ikke mindst biografhittet "Kærlighed ved første hik" er blot nogle af de film, har gjort den unge skuespiller landskendt.

Og berømmelsen bliver nok ikke mindre af, at "hikkets" efterfølger, "Anja og Victor", får premiere i begyndelsen af august, og Robert har mærket, at opmærksomheden kan blive lige overvældende nok.

- Efter hikket var det meget, men nu er det ekstremt. Folk vil lige have en autograf, også selv om jeg er ude at spise. Nogle gange er det federe end andre. Men de fleste er nu søde - du er jo sådan lidt "alles ven"-agtig, siger Robert.

Og indtil "Anja og Victor" sikkert sætter mere fokus på skuespilleren, gælder det altså "Sommersummarum" - med daglige direkte udsendelser fra det danske sommerland plus genudsendelsen om eftermiddagen.

Drømmejob

Anmelderne kan lide ham. Og det samme kan børnene. Men jobbet som børnetv-vært er da også et drømmejob for Robert, der er glad for de gode anmeldelser. Men egentlig gør han bare, hvad han er god til.

- Jeg er et legebarn. Og jobbet en stor undskyldning for at lege med. Jeg er jo selv helt vild for at prøve de ting, vi laver: sejle speedbåd, skyde med bue, sværdkampe - det er jo for fedt, griner Robert, der faktisk er overrasket over succesen.

- Positivt overrasket. Men børn er skægge at have med at gøre. De er spontane, og man kan aldrig regne ud, hvad de lige gør og siger. Det er charmen ved det, siger Robert.

Det har dog også krævet nogen omstilling pludselig at skulle lave direkte tv. I stedet for at have dagevis til en scene eller til at læse et manuskript foregår tingene meget på dag-til-dag basis.

- Jeg er IKKE vant til at arbejde med øre-snegl. Og jeg har taget mig selv i at svare på de spørgsmål, jeg skal stille videre til børn. "Spørg lige om det og det", siger produceren til mig. "Det skal jeg nok", svarer jeg på direkte tv.

Egentlig er der kun én ting ved at være morgenvært, som Robert ikke bryder sig om.

- Jeg står op klokken 4.45, og det har virkelig været noget af det sværeste. Og når det så bliver weekend, og jeg har fri, så vågner jeg alligevel tidligt. Jeg har prøvet at sove videre, men den går ikke. Så der er altså godt med grus i øjnene, når jeg vågner, sukker Robert.

Foreløbig har "Sommersummarum" sendt fra Ledreborg Slot, Legoland, Vejby Strand Camping og skal videre til Bon Bon-land, inden karavanen slutter i Københavns havn.

Teaterdrømme

Når "Sommersummarum" er overstået, er det de skrå brædder, der trækker i Robert Hansen.

- Jeg skal spille Emil fra Lønneberg med Det Danske Teater. Det er første gang, jeg skal spille teater, og jeg glæder mig til at prøve noget nyt, siger Robert Hansen, der har gjort op med sig selv, at det er skuespillet, der skal satses på.

- Skolen har været et overstået kapitel siden 10. klasse. Jeg startede på handelsskole, men... jeg ved ikke rigtig...

Robert går lidt i stå.

- Jeg kunne ikke rigtig se mig selv der, såøhh...

Siden har Robert Hansen forsøgt sig som skuespiller og indtil videre med succes - sådan da.

- Der har da været nogle perioder, hvor jeg har tænkt "ringer de aldrig igen?" Det er svært i sådan en ung alder ikke at vide, om man er købt eller solgt. Og jeg har da været nødt til at have småjobs ind i mellem, siger skuespilleren, der blandt andet har sorteret natpost for at klare dagen og vejen.

Han har været grundigt træt af, at det var tilfældighederne, der førte ham rundt til de forskellige jobs.

- Heldigvis er det mindre og mindre tilfældigt, fordi jeg er med i mere og mere. Men jeg fik faktisk også jobbet som vært ved en tilfældighed. Jeg var egentlig inde og aflægge prøve til et andet program, da produceren på "Sommersummarum" så kom til at se båndet, forklarer Robert.

Netop på grund af usikkerheden, har han overvejet at forsøge Skuespillerskolen. I forbindelse med "Anja og Victor", har han været tre måneder på skuespillerskole i USA.

- Skolen ligger og spøger et eller andet sted. Men det tager altså fire år, og der er jo også dygtige skuespillere som for eksempel Sofie Gråbøl, der ikke har gået på skolen, filosoferer han.

Men skuespillet er i hvert fald vejen, han vil - skole eller ej. Og han har drømmene på plads.

- Jeg kunne godt tænke mig engang at spille på Det kongelige Teater. Gerne en klassisk rolle, men det bliver nok ikke foreløbig, siger Robert Hansen forsigtigt.

Men hvem ved? Måske får vi Robert at se som Jeppe på Bjerget.

Hvis tilfældet altså vil det.

"Sommersummarum" sendes mandag til fredag på DR1 klokken 8.30 til 10.00 og genudsendelsen fra 16.30 til 18.00. Udsendelsen har hjemmeside på adressen: www.dr.dk/sommersummarum
Skuespilleren og tv-værten Robert Hansen fra blandt andet biografhittet
Skuespilleren og tv-værten Robert Hansen fra blandt andet biografhittet "Kærlighed ved første hik" bestyrer sammen med hunden Walther "Sommersummarum", DR´s morgenbørneprogram i skolernes sommerferie.
Foto: Jacob Langvad Nilsson, Nordfoto

Stjerne ved et tilfælde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce