Et år efter åbningen har Ikea Odense med Fyns største restaurant erobret bydelens sultne maver.
Odense: Tre velvoksne tarteletter, en kop kaffe og en snegl til 30 kroner.

Det var tilbuddet, som i går slog SDU-kantinen af banen. Jeppe, Søren og Asger sprang på cyklen i en mellemtime, og henslængt i lækre lædermøbler i Ikea holdt de lounge-middag til lavpris.

- Det er hamrende dyrt i vores kantine på universitetet, og hvis man skal være mæt, må man af med omkring en halvtredser, siger de tre.

Det er hverken første eller sidste gang, de vælger at lade SDU’s kantine sejle sin egen sø. De tre læser medievidenskab, og de har det fint med at komme ud blandt andre mennesker end studerende og lærere i middagspausen.

Afbræk fra studiet

- Det giver et afbræk, og ærlig talt er der ikke specielt langt fra campus til Ikeas restaurant. Måske fem minutter på cykel. Ikke meget mere besværligt end at vandre fra den ene ende af universitetet til den anden, fortæller de.

- For os er det ved at være en trend. Vi har sådan en lille tremandsklub, der smutter herover, når der er tid. Der er ikke kø, og det er intet problem både at nå frem og tilbage, siger de tre studerende.

De går på samme hold og er også fælles om af være tilflyttere til byen. For at finde et alternativ til den dyre universitetskantine, har de været rundt i kvarteret og inde i Rosengårdcentret. Men det er Ikea, som klart er faldet bedst i deres smag. Både med maden, prisen og beliggenheden. De nyder helt tydeligt de spiselige omgivelser med nye møbler, hygge og venlig atmosfære.

- Og så er det altså vildt. I dag var det Søren, som skulle betale for kaffe og kage, og det blev i alt tre kroner, siger de og kan slet ikke lade være med at grine lidt ad prisen.

Prisen er synlig

- Priserne er gennemskuelige, og du bliver ikke fristet til at købe for meget. På SDU bygger du selv din madtallerken op med kødretter og salat og så afregner man efter vægt. Hos Ikea kan du tage kødbollerne til 25 kroner eller for eksempel dagens ret, der koster 29 kroner. Det kan man jo ikke engang lave mad for selv, siger de.

Jeppe og Søren vor til leje i Hjallese og er med i et køkkenfællesskab, og de ved godt, hvad tingene koster. Det gør Asger også. Han bor i centrum.

- Når du har spist varm mad her, behøver du ikke det samme til aften. Måske kan man så bare spise nogle rugbrødsmadder, siger de.

Og ærgrer sig ikke det mindste over, at de sprang torsdagens chilibeans med kylling i spicysauce og ris over på SDU.

- Nu har jeg ikke lige fået mit Ikea Family-kort med, men det er gratis og giver både rabatfordele og gratis kaffe. Men det er begrænset, hvad man ærgrer sig over, når du i dag for en krone kan tanke alt det kaffe, du har lyst til, siger Jeppe Kejser.

- Om vi så også slæber Ikea-varer med hjem... Nej, det er sådan noget man gør, når man flytter og skal have nyt. Og er det ikke en pigeting at shoppe for sjov, siger de tre.

Mens Søren Lindeberg overtaler kammeraterne til, at de skal ned og have en hotdog til en flad femmer i forhallen.
  • Fyens Stiftstidende