Frank Aaen fortryder ikke som Ole Sohn


Frank Aaen fortryder ikke som Ole Sohn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Enhedslistens Frank Aaen beklager, at han for sent kritiserede Østeuropas kommunistiske system, men undskylder ikke sin kommunistiske fortid ligesom Ole Sohn

Enhedslistens Frank Aaen vil ikke undskylde sin kommunistiske fortid som redaktør af avisen Land & Folk og medlem af DKP's partisekretariat, ligesom SF's gruppeformand, Ole Sohn, mandag i en pressemeddelelse fortrød sit formandskab for kommunistpartiet i perioden 1987-91.

- Jeg har begået den fejl, at jeg for sent og for utydeligt kritiserede udviklingen i Østeuropa og først gjorde det samtidig med, at Gorbatjov kom til. Det var en klar fejl. Skulle jeg undskylde noget, var det arbejderne i Østeuropa, som jeg kunne have støttet i, at de skulle have en demokratisk udvikling. Der har jeg et medansvar, siger Frank Aaen.

Hvis han skal undskylde sin kommunistiske fortid, så bør den konservative erhvervs- og økonomiminister, Brian Mikkelsen, også undskylde sin støtte til Sydafrikas apartheidsystem, mener Frank Aaen.

- Min pointe er relativt fredsommelig, at alle de, som var aktive dengang, orienterede sig i forhold til den kolde krig. Den hovedlinje delte dansk politik, siger han.

Frank Aaen ser interessen for DKP's fortid som "en klar politisk kampagne mod Ole Sohn".

- Jeg tror ikke, at de er bange for ham som minister, men de vil gerne prøve at vinde næste valg, siger han med henvisning til den borgerlige lejr.

Frank Aaen er uenig med partifællen fra DKP Anker Schjerning, som mener, at Ole Sohn allerede i 1987 burde have kendt til "Moskva-guld" i støtte fra Sovjetunionen. Dengang og senere forsøgte Frank Aaen forgæves at få en forklaring fra lederen af DKP's trykkeri, Terpo Tryk.

- Derfor har jeg intet grundlag for at sige, hvad Ole vidste og ikke vidste, siger Frank Aaen.

Alle kommunister vidste ifølge ham, at de fik gratis kursuspladser i DDR og Sovjetunionen til skoling af partimedlemmerne.

- Man kan ikke sige, at der ikke var nogen former for støtte. Det vidste vi alle sammen, siger Frank Aaen.

Frank Aaen fortryder ikke som Ole Sohn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce