Forfatteren til de berømte Harry Potter-bøger, J.K. Rowling, er netop ankommet til Odense

Prinsesse Marie ankommer

Prinsesse Marie hilser på Harry Potters mor - den britiske forfatter J. K. Rowling - som prinsessen om et øjeblik skal tildele H. C. Andersens Litteraturpris.
Et usædvanligt stort presseopbud stod i dag kl. 10.25 klar til at modtage Joanne K. Rowling i Koncerthuset i Odense. Rowling er forfatter til de syv populære Harry Potter-bøger, der har gjort hende til dollarmillioner.

Den 45-årige forfatter var i højt humør, da hun ankom sammen med sin mand Neil Murray i en smuk grøngrå frakke og modtog pressen.

- Feels like I'm getting married (det føles som om, jeg skal giftes), var hendes kommentar til de mange fotografer, der bad hende stille sig op til fotografering.

500.000 kroner

Forfatteren er i Odense for at modtage H.C. Andersens Litteraturpris, og det er første gang, hun har sat sine ben på dansk jord i et officielt ærinde. Til at modtage hende stod blandt andre borgmester Anker Boye, rådmand Jan Boye og Caroline Ahlefeldt-Laurvig-Bille fra H.C. Andersen Priskomitéen.

J. K. Rowling ankommer

Harry Potters mor - den britiske forfatter J. K. Rowling fotograferes, da hun modtages i Odense Koncerthus i forbindelse med at hun skal modtage H. C. Andersens Litteraturpris.

J.K. Rowling fortalte, at hun var meget spændt og benovet over prisen og glæder sig til sit besøg i Odense.

Kort efter ankom Prinsesse Marie til Koncerthuset, og inden længe skal hun overrække litteraturprisen til den engelske forfatter. Prisen er indstiftet af den privat H. C. Andersen Litteraturpriskomité og er på 500.000 kr., som er indsamlet gennem private sponsorer.

Flere billeder på vej...

Prisen er indstiftet af den privat H. C. Andersen Litteraturpriskomité og er på 500.000 kr., som er indsamlet gennem private sponsorer.
  • fyens.dk

Mere om emnet

Se alle
Potters mor fik Odense i avisen

Potters mor fik Odense i avisen

Syge børn får glæde af Rowlings besøg

Syge børn får glæde af Rowlings besøg

Rowling-besøg gav massiv omtale

Rowling-besøg gav massiv omtale