Politiet åben for samarbejde med kriminelle

Fyns Politi er klar til at gå i dialog med kriminelle om at skaffe ro i Vollsmose.
Foto: Michael Bager/Fynske Medier

Politiet åben for samarbejde med kriminelle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Svensk ghetto på ret køl efter samarbejde med kriminel - Fyns Politi åben for lignende forsøg

Odense: Fyns Politi er klar til at gå i dialog med kriminelle om at skaffe ro i Vollsmose.

Forudsætningen er dog også meget klar, siger chefpolitiinspektør John Jacobsen:

- Vi vil gerne samarbejde med alle. Men et samarbejde er ikke en forhandling om at lave kriminalitet eller ej. Det er en dialog om, hvordan man kommer ind bag de ting, der egentlig er årsag til, at et kvarter fungerer som det gør. Det er en dialog om, hvordan alle parter kan medvirke til at ændre nogen ting indenfor de rammer, der nu gælder, siger John Jacobsen.

Den tilgang til at skaffe ro i en voldsplaget ghetto har været en stor succes i Hovsjö syd for Stockholm. Samarbejdet med den lokale mafialeder var i begyndelsen stærkt kontroversielt og mødte stor modstand, ikke kun blandt nogle af de lokale, men også hos politiet.

I dag er modstanden væk, og ideologen bag forsøget, danske Lars Rokkjær, mener godt, at noget lignende kunne være vejen frem i Vollsmose.

- De her situationer er enormt komplekse. Intet er sort-hvidt. Vi gjorde meget ud af at få inddraget beboerne i den strategi, vi havde. Ellers kan de ikke forstå det, vi gør, siger Rokkjær.

Direktør Lars Andersen fra DAB, boligselskabet bag det uroplagede Bøgeparken, er umiddelbart åben for et forsøg, men pointerer, at nogle andre end boligselskabet skal stå for det sociale arbejde.

Integrationschef Birgitte Vinsten vil ikke på forhånd afvise noget, men siger:

- Jeg ved ikke, om jeg synes, det er en god idé at bruge kriminelle, for hvad er det så for værdier, de står for? Det er i hvert fald altafgørende, at de folk, som arbejder med de unge, har de rigtige samfundsbærende værdier.

Læs mere i Fyens Stiftstidende søndag

Politiet åben for samarbejde med kriminelle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce