De står i stimer efter sushi

Bar’Sushi gløder og lokker. Du kan spise på stedet ”dine-in” eller ”take-away”. Spidse priser på sushi, billige drikkevarer (efter restaurantmålestok).
Foto: Birgitte Carol Heibergijn@Fyens.Dk & Bch@Fyens.Dk

De står i stimer efter sushi

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det er forkælelse at sætte pindene i sushien og svælge i nigiri, uramaki, gunkan og andre specialiteter fra det japanske køkken.

Den ligger der som et ”must-try”. Læssøegade 1, det runde hjørne vis-a-vis Carlsens Kvarter. Her praler de af at kunne vederkvæge lækkertørstige sjæle med specialøl, og Bar’Sushi er modstykket. Et sushi-tempel, der tilfredsstiller lækkersulten. I sushi, med og uden fisk. Eller i wok­retter, suppe og salater.

Nyindrettet i en hjørneejendom, hvor der før har været handlet med kvarterets ejendomme og med brugskunst. De foregående lejere vil i dag kun kunne se misundeligt til, når de tilbedende kunder valfarter til adressen fra eftermiddag til de mørknende aftentimer.

Flest er til takeaway og har været snu nok til at bestille på forhånd. Enten på telefon eller online.

I stedets japanske ånd er det lidt kikset, at vi ikke har været på den 17-åriges smartphone og bestilt. Menukortet er faktisk nemmere at overskue på nettet end i virkeligheden. Selv om de faktisk er identiske. Man er bedre til at flintre mellem mulighederne, og hvis man lige er i tvivl om, hvad tataki, wasabi, gunkan, yanagi og tempura kunne tænkes at være, så ligger Google der lige til at vejlede. Uden at man skal tabe ansigt i fuld offentlighed foran templets alter, hvor man efter bestillingen ofrer sit Visa-dankort.

En stor del af menuen er rå fisk - eller næsten rå fisk og skaldyr - klædt forskelligt på i tang, krydderier og ris. Det kræver et appetitligt lokale, og ingen tvivl om, at den nye Bar’Sushi på det punkt er unik. De har fået det akkurat, som de kunne ønske sig det. Spartansk indrettet. Råt, diskret, hvidt.

Præcision og professor

Langs butiksruderne er der spise- og ventepladser og høje stole. Et enkelt kvadratisk bord med 10 formpressede asketræsskamler omkring er ved at være ledigt, så der søger vi hen og blokerer nogle pladser med taske og jakker.

Bordet er overtrukket med en læderglat tynd folie, i midten en rustfri kvadratisk forsænkning med de relevante glas, soya og rakubrændte skåle til at vende sushien i. Trendy. Loungestemning.

Det ligger næsten i konceptet, at man må møde en reklameprofessor, et par berømte sportsfolk og studerende. De sidste nyder godt af 10 procent studierabat mandag-onsdag, og det ved de godt.

- Maden er klar kl. 19.15.

Den besked får vi kl. 18.53. Det viser sig at passe, om ikke på sekunder, så plus-minus et minut. Pigerne deler et keramikfad med 40 stykker. Hvidfisk, lime-laks, rejer. Uramaki (ris uden på tang) og nigiri (kød fra hav eller mark oven på ris). Der er kalorier både til øjnene og til pindene. Fadet er i efterårets farver, sushiens farver blomstrer appetitligt.

Svitset fra havet

Mine tre valg serveres på en næsten kvadratisk, matsort tallerken. Kiwi og laks. Rejer. Ørredrogn med tre mikroflager af agurk. Det er små kunstværker, som sikkert fortjente en bedre skæbne end at blive dyppet i soya og rullet i flammende wasabi-rod.

Rognen plopper fornøjeligt, når den tygges. Som laks, tun og hvidfisk præcis så frisk, at den hverken dufter eller smager ”fisket”.

Tun-tatakien og kammusling er andre dele af min servering. Fisken er svitset a la roastbeef. Stegt udvendig og rå indvendig. Pakket med flødeost. Der er otte bidder. De forsvinder som dug for den opgående sol over Japan. Pigerne bytter sig til en smagsprøve, også på de ristede skiver af kammusling.

Genvej til daglige fisk

Sushi er genvejen til fisk i menuen. Det er sundere end sundt, og så er det oven i købet smart. Der skal særlige ingredienser og værktøj til, så er man selvkørende derhjemme. På Youtube er der anskuelsesundervisning, så selv en pølsemand ville kunne lære de grundlæggende begreber i kunsten.

Men det magiske touch, de mange små detaljer og raffinementer går tabt på hjemmebane. Bar’Sushi er ikke bare sushi. Det er oplevelse på stedet. I nuet. På vej hjem - eller i byen.

De står i stimer efter sushi

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce