Motionsformen Zumba har indtaget verden med rekordfart. Nu åbner det første Zumba House i Odense.
Odense: Med sloganet ”Ud med træning - ind med festen”, har træningsformen Zumba lagt hele verden ned.

Og Odense står ikke tilbage på den front. Derfor åbner det første Zumba House på Fyn i Odense.

Tidligere har danseskoler og fitnesscentre tilbudt dansehold, både med Zumba og med Zumbainspireret træning, men ikke mere.

Festen svinges i gang på lørdag, hvor der danses fra kl. 10 morgen til kl. 18. om aftenen. Og ejer Ligia Bustamante glæder sig.

- Det er det første hus, der skal bruges decideret til Zumba. Lokalerne er fantastisk flotte, lækre omgivelser, og jeg glæder mig til at vise det til alle, siger den begejstrede ejer med en eksotisk accent.

Ligia Bustamente er ikke i tvivl om, at det bliver en succes, og støtten til huset er allerede stor:

- Vi har åbnet vores hjemmeside for tilmeldinger og nyhedsbreve, og der har allerede været over 200, der har skrevet på to dage, fortæller hun.

Lidt om Zumba

Zumba konceptet bygger på et miks af fitness og latinamerikanske danse, der skal gøre det sjovt at komme i form og tabe sig. Det er danse som salsa, merengue, samba, reggeaton og meget mere.

Det er columbianske Alberto ”Beto” Perez, der opfandt Zumba ved et tilfælde. Han underviste i aerobic, og en dag havde han glemt sin aerobic-musik. Han hentede derfor en cd med latinamerikansk musik i sin bil og improviserede fitness-timen ud fra musikken.

Zumba House er den første af sin slags på Fyn.

Ejer Ligia Bustamente er oprindeligt fra Columbia, og er uddannet Zumba-instruktør.

Centeret åbner på lørdag med et arrangement fra kl. 10 til 18., hvor der vil være columbianske specialiteter, dans og meget mere.

Zumba House Odense bor i Pakhusgården 3B i Odense. 
  • Fyens Stiftstidende