Børnevenlige Bones

Bones er en koncept-forretning med, hvad der følger af præfabrikeret mad. Men de lover ikke andet, og betjeningen og regningen passer fint sammen med serveringerne, hedder det i anmeldelsen.
Foto: ROBERT WENGLER

Børnevenlige Bones

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Restaurant Bones i Odense byder på en pakkeløsning, der kan tilfredsstille både store og små. Maden er i orden – men det hurtige og lidt overfladiske koncept kan også smages.

Det begynder allerede i telefonen. Jeg ringer en tirsdag eftermiddag og bestiller et bord til fire – to voksne og to børn. Den venlige tjener i røret noterer sig med det samme, at det her drejer sig om et familiebord og spørger uopfordret, om vi vil sidde i nærheden af legerummet. Der er ingen tvivl om, at børn er velkomne – ja, nærmest ønskede på Restaurant Bones.

Det kan give en hel del stress for småbørnsfamilier, der gerne vil ud at spise, hvis spisestedet ikke helt er gearet til børnebesøg. Det er de på Bones – og tak for det.

Vi ankom ved 18-tiden, og der var allerede godt gang i den. Restauranten var vel halvfyldt, og der var både børnefamilier og rene voksenselskaber.

Bones tilbyder en såkaldt early-birdy ordning, der giver 25 procent rabat på regningen, hvis man er ude igen inden kl. 19.00. Et smart koncept, der trækker gæster til.

Bestil selv

Vi blev som lovet placeret tæt på legerummet til stor glæde for familiens småbørn. Og mens de udforskede børnerummet med legetøj og dvd-film, kunne vi få styr på bestillingen.

Gæsterne krydser selv af på en seddel ud for alt fra salatbar og kød – til tilbehør og isbar. Og den venlige unge tjener fortalte, at man bestemt sagtens kunne vælge flere typer sauce, for der var i hvert fald ikke nogen, der skulle gå sultne hjem. Det kom til at holde stik …

Børnene, der var blevet udstyret med ballon og legefigurer, valgte stedets signatur: spareribs med pomfritter, fri salatbar og isbar. Det samme røg på en af de voksne tallerkner, dog i en større portion. Den anden voksne bestilling lød på 250 gram Round eye oksekødsbøf med pomfrites, whiskeysauce og bernaisesauce og så lige tre chili cheese poppers med green onion dip til.

Mens børnene igen var forsvundet ind i legerummet, fik vi hurtigt serveret æblejuice, hyldeblomstsaft og en stor fadøl. Herefter var der frit slag i salatbaren, og der var virkelig noget for enhver smag. Jeg er normalt ikke den store fan af salatbar-konceptet. Der skal ikke så meget til, før det ser snusket og uappetitligt ud. Men på Bones var det i orden. Der var ingen gamle og triste grønsager - i stedet var der pænt og rent, og de mange krukker var tilpas kolde og fyldt til randen med sprøde grøntsager. Sådan skal en salatbar serveres.

Saftigt kød i mængder

Kort efter kom de to børnetallerkener, og børnene kastede sig straks over spareribs og pomfritter med tilfredse miner. Der gik heldigvis ikke længe, før resten af maden blev serveret. Igen var der ikke en finger at sætte på noget. Pomfritterne var sprøde og varme, spareribs og bøf var saftige og stegt som ønsket. Kødet på ribbenene var så mørt, at det nærmest faldt af, og marinaden smagte, som den skal af sydstatsamerikansk barbecue.

Men der sneg sig også en fornemmelse af koncept ind over måltidet. Både bearnaise- og whiskey-saucen smagte udmærket, men som en samlebåndsudgave. Det samme gjaldt de tre chili cheesepoppers der lignede enæggede trillinger. Fornemmelsen af præfabrikerede produkter er stærk. Men det gør ikke så meget på Bones. Restauranten er et ”what you see is what you get”-koncept, og maden smager fint, så jeg accepterer, at det ikke alt sammen er håndlavet i køkkenet.

Vi sluttede måltidet af med et besøg i isbaren. Og det blev en fin finale. Softice i rigelige mængder, valgfri sauce, masser af drys og krymmel og lyserødt gufskum.

Det er, som om voksne finder barnet inden i sig selv, når de får lov til at bygge deres egen dessert. Smilene var i hvert fald store - også blandt de voksne gæster, når de balancerede de store isdesserter tilbage til bordene.

Da vi ømme i maveskindet forlod Bones, var det med tommelfingeren vendt i vejret. Bones er en koncept-forretning med, hvad der følger af præfabrikeret mad. Men de lover ikke andet, og betjeningen og regningen passer fint sammen med serveringerne.

Derfor kan Bones prale af fire flotte stjerner.

Børnevenlige Bones

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce