Første danske videnskabelige projekt viser, at mange er dybt afhængige af motion.
Familie, venner og uddannelse bliver tilsidesat, mens træningen i fitnesscentret, på fodboldbanen eller i løbeklubben bliver altoverskyggende i ens liv.

Sådan er det for rigtigt mange danskere, der er så afhængige af at skulle træne, at det kan ende med at blive et alvorligt problem for dem.
Det skriver Fyens Stiftstidende lørdag.

- Prisen kan være, at man ender med psykiske depressioner, angst, rastløshed og ensomhed, når kroppen siger fra og man ikke længere er en del af træningsmiljøet, siger idrætspsykolog Mia Beck Lichtenstein, Odense.

Præcist hvor mange, der er træningsnarkomaner, bliver nu belyst i et nyt videnskabeligt forskningsprojekt, som er det første af sin art i Danmark.

Mia Beck Lichtenstein er i gang med at forberede et ph.d.-projekt om træningsafhængighed på Syddansk Universitet og Odense Universitetshospital, og sammen med kollegaen Klaus Larsen, idrætsstuderende på Syddansk Universitet, var hun forleden rundt i odenseanske fitnesscentre for at få folk til at deltage i undersøgelsen.

Det har foreløbigt givet 400 besvarelser, og allerede inden de er gransket nøjere viser de en klar tendens:

- Vores vurdering er, at 30 til 40 procent har svaret, at de efter deres egen opfattelse er afhængige i nogen eller høj grad, siger Mia Beck Lichtenstein.

Dertil kommer mange, som har symptomerne på træningsafhængighed, men hvor det ikke har udviklet sig til misbrug eller et problem.

En af dem, der indrømmer at træne meget, er den 25-årige Silas Wiile fra Odense. Tre gange om ugen styrketræner han i et fitnesscenter.

- Jeg kan ikke undvære det. Det første, jeg gør, når jeg kommer hjem fra ferie, er at tage ind og træne, forklarer Silas Wiile, der dog ikke tilsidesætter alt for træningens skyld.

Læs mere i Fyens Stiftstidende lørdag: Når træning styrer ens liv
  • Fyens Stiftstidende