Jette sjusker

Jettes Diner har ellers altid været kendt for gode burgere.
Foto: Tim K. Jensen

Jette sjusker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Råvarerne er gode, og smilene store, men sjuskeri i køkkenet gør et besøg hos Jettes Diner i Svendborg til en skuffende oplevelse

Det er langt fra første gang, jeg bestiller en burger hos Jette. Der er dog nok gået et par år siden, jeg sidst satte tænderne i en saftig, sprød og smagfuld burger fra den hyggelige diner.

Så forventningerne var høje, da jeg trak familien med til det, jeg troede ville blive et gensyn med Fyns bedste burger. Jeg blev desværre slemt skuffet.

Da vi ankom en tirsdag i sommerferien, var det ikke muligt at få bord udendørs, hvor alt var optaget. Jette er stadig populær i det sydfynske.

Indenfor satte vi os ved et bord med sofa, hvor der var god plads til både børn og tegnesager, og, skulle det vise sig, beskidt service. Rundt omkring på de andre borde lå der rester fra tidligere gæsters besøg, og indtrykket var generelt nusset og rodet.

Venlig selvbetjening

Da vi havde fundet frem til hvilke burgere, vi skulle fornøje os med, stillede jeg mig op i køen ved kassen. Der var flere foran mig, så jeg måtte væbne mig med tålmodighed. Men da det blev min tur, var det en sød og imødekommende betjening, jeg mødte. Da vi var i tvivl om, hvad den mindste gæst på tre år skulle have at drikke, åbnede tjeneren beredvilligt en saft og bød på en smagsprøve, og da den ikke blev godkendt, var det helt i orden, og en ny blev fundet frem. Det er god service.

Tilbage ved bordet ventede vi ikke længe, før maden stod foran os. Børnene havde valgt sandwich, men de blev stort set serveret som store salater. Tallerkenerne bugnede med gode råvarer, men i så store mængder, at det var umuligt at få styr på.

Brødet var fugtigt og blev hurtigt klægt af at ligge oven på salaten. Den ene sandwich med kylling og bacon bød på sprød bacon, der var i orden, men kyllingen var overstegt og visse stykker helt sortbrankede, så den fik stort set lov til at ligge urørt tilbage.

I den anden sandwich lød bestillingen på serranoskinke og hakket æg. De to hovedingredienser var bestemt godkendt, men igen forsvandt indtrykket af lækker mad i et bjerg af revet gulerod, blandet salat og brød.

Skuffelse og kold mad

Burgerne på den anden side af bordet levede desværre ikke op til forventningerne. BOB-burgeren, som burgeren med ost og bacon hedder, var i bedste fald lun, men den var langt fra fordums tids højder. O.k. i råvarerne, men uden det strejf af særlig indsats, der tidligere har kendetegnet Jettes mad.

Helt galt stod det til med den mexicanske salsaburger med ost, bacon og skinke. Her virkede det, som om burgerbollen aldrig havde været varmet, og det var alt for lang tid siden, burgeren havde forladt den varme pande. Den kunne ikke engang kaldes lun. Og det er simpelthen ikke godt nok. Når man driver et sted, der lever af at lave noget så enkelt som en burger, så skal de fundamentale dele simpelthen være i orden. Også når der er travlt, og man måske forsøger at minimere ventetiden ved at være på forkant. Det går ikke.Som ved sandwichene er der i burgerne ikke noget at sige til valget af råvarer. Selv om den varme fornemmelse for længst havde forladt tallerkenen, var det til at smage, at råvarerne er i orden hos Jette. Men når der ikke bliver gjort den sidste indsats i køkkenet, inden maden bliver sendt ind, drukner kvaliteten i sjusk. Og sådan var oplevelsen denne aften desværre.

Da maden var spist, stillede vi os igen op i kø for at bestille en kaffe og noget dessert. Tålmodighed var stadig en god ting at have med sig. Konceptet på Jettes Diner er afslappet, og det er helt fint, men når man som gæst føler sig overset, peger stemningsbarometeret den forkerte vej. Da de to desserter kom, stod de bugnende tallerkener fra hovedretten stadig på bordet.

Den søde tjener fik dem dog hurtigt fjernet og kom tilbage med 40 kroner, som hun mente, vi skulle have, fordi børnene havde spist så lidt af deres mad. En overraskende gestus, der fik ros med på vejen.

Men samlet set var den slags små fine oplevelser ikke nok til at fordrive indtrykket af en sjusket aften, hvor kærligheden til den gode burger var forsvundet fra Jettes Diner.

Jette sjusker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce