Fra OL-guld i Atlanta til Aarup

Foto: Birgitte Carol Heiberg

Fra OL-guld i Atlanta til Aarup

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

HÅNDBOLD: OL-guldvinderen Anja Byrial slår sine folder i fritidscenteret i Aarup

AARUP: En tidligere verdensstjerne slår sine folder i Aarup Fritidscenter.

Anja Byrial Hansen var en af støttepillerne på håndboldlandsholdet i dets guldalderperiode, og hun nåede at deltage i tre VM-slutrunder, to EM-slutrunder og et enkelt OL med det olympiske guld i Atlanta i 1996 som det absolutte højdepunkt.

Senere samme år var hun med til at vinde guld ved Europamesterskaberne i Danmark, og samme mesterskaber blev et endeligt farvel til håndbold på topplan. I en alder af bare 23 år måtte hun erkende, at det var slut. En kronisk skade havde sat en stopper for karrieren.

Ingen nykker

Der er ikke stjernenykker over den Anja Byrial Pedersen, tidligere Hansen, som er ved at massere en spillers ømme skudarm denne torsdag aften, mens en kraftig lugt af kamferolie breder sig i Aarup Fritidscenters cafeteria. Hun er træner for Aarups damehold i Fynsserien, og så er der ikke plads til fine fornemmelser. Og det passer den tidligere Ikast-spiller fint.

- Her er en klubånd, som jeg ikke har oplevet andre steder. Spillerne er ofte sammen - også når de ikke træner eller spiller kamp. Det oplever man ikke på eliteniveau, hvor spillerne er så meget sammen i klubben, at ingen har energi til at se hinanden i den sparsomme fritid, de har. Spillerne slider simpelthen hinanden op, siger hun.

Ingen trænererfaring

Selv om Anja Byrial Pedersen har stor rutine fra alverdens håndboldhaller, var det ikke uden spekulationer, at hun takkede ja til det tilbud, som hun fik fra Aarup før sæsonen.

- Jeg havde jo ingen trænererfaring overhovedet - alligevel endte det med, at jeg tog imod tilbuddet, først og fremmest fordi jeg ville prøve mig selv af, fortæller hun.

Der er et lille kvarter til hendes hold skal spille træningskamp, og hun afbrydes af en spiller, som lige skal have tapet en øm finger op.

- Sådan er det - man er vel en slags alt-mulig-mand, siger hun smilende.

I det hele taget har Anja Byrial Pedersen ikke haft grund til at fortryde beslutningen om at træne Aarup. For også sportsligt går det godt.

Hun overtog et hold, som kun med nød og næppe havde undgået nedrykning i sæsonen før, og i dag er holdet at finde i toppen af rækken. Vel at mærke uden at nye spillere er kommet til.

- Det var faktisk min ambition, at vi skulle rykke op i Danmarksserien i år, men efter nederlaget til bundholdet KIF Middelfart i den seneste kamp eksisterer den mulighed kun i teorien, fortæller hun.

Og det ærgrer hende, for selv om hun har indstillet karrieren som aktiv, er konkurrencementaliteten stadig intakt.

- Jeg vil vinde - tag ikke fejl af det. Derfor irriterer det mig også, at holdet har svært ved at sætte sig op mentalt, når vi møder rækkens svagere hold. Vi har mistet mange points på den konto, så på det punkt er der stadig meget at arbejde med, siger hun.

Den største kompliment

En del tyder på, at hun får lov til at arbejde videre med holdet. For det skorter ikke på opbakning til den 27-årige træner, som snart skal forhandle en ny kontrakt på plads med klubbens ledelse.

- Pigerne har bedt mig om at fortsætte, og det er den største kompliment, en træner kan få, siger hun, inden hun går ned i hallen for at give spillerne de sidste instrukser.
Anja Byrial Pedersen bor i Tommerup og befinder sig godt som træner for Aarups bedste håndbolddamer, men hun når også at være mor for halvandet år gamle Oliver.
Anja Byrial Pedersen bor i Tommerup og befinder sig godt som træner for Aarups bedste håndbolddamer, men hun når også at være mor for halvandet år gamle Oliver.
Foto: Birgitte Carol Heiberg

Fra OL-guld i Atlanta til Aarup

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce