Bang & Olufsen vil have fingrene i et studenterprojekt fra en århusiansk sommerskole og har derfor sendt en patentansøgning af sted.
B&O søger for første gang patent på en idé, som er lavet af en gruppe unge på en sommerskole.

Det er en kuglerund fjernbetjening, uden knapper og uden touch, der styrer både TV, stereoanlæg, lys og varme med simple håndbevægelser, som Struer-virksomheden er blevet begejstrede for.

- Den lille fjernbetjening er rigtig godt fundet på. Lige så snart man ser den, får man lyst til at lege med den, og det er en god start, siger forskningschef hos Bang & Olufsen, Søren Bech.

Idéen til den populære fjernbetjening er opstået på sommerskolen, Innovation Camp 2010, som for tredje år er arrangeret af Ingeniørhøjskolen i Århus i samarbejde med Bang & Olufsen. Men det er første gang, at elektronikgiganten synes så godt om en idé, at de søger om patent.

- Hvert år har vi fået inspiration, men i år har det været helt særligt. Der var mange godt idéer, og de studerende var ekstra skarpe, fortæller Søren Bech.

De 40 deltagere i Innovation Camp 2010 er nøje udvalgt fra universiteter i Polen, England, Portugal, Tjekkiet, Holland og fra ingeniørskolen i Århus.

Bang & Olufsen kan ikke garantere, at idéen ender som et produkt.